Politică

ALDE bate câmpii(le) în Ialomiţa

Minca si Gae ALDE

Prima conferinţă de presă a filialei judeţene a partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a avut loc la sfârşitul lunii martie. Spre surprinderea celor prezenţi, preşedintele filialei ALDE Ialomiţa care este şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Gae Ionel a ales organizeze această întâlnire cu presa alături de Iuliana Mincă.

Cine este Iuliana Mincă?

Activitate profesională: Născută în 1969 şi absolventă a liceului Chimic nr. 5 din Bucureşti, Iuliana Mincă are un succes pe cât de răsunător pe atât de controversat. Concret, între anii 1989-1990 aceasta a fost detaşată pe postul de muncitor practicant la Uzina „Steaua Roşie” Bucureşti, urmând ca anual să se perinde prin diverse posturi din Ministerul Resurselor şi Industriei precum dactilograf sau referent. Între anii 1993-2000 ocupă funcţia de „Asistent Preşedinte şi Secretară” în cadrul firmei Balli Group PLC Londra care era condusă de controversaţii Dan Drăgoi (om de afaceri) şi Victor Anastasie Stănciulescu (general trecut în rezervă). Urmează anul 2005 atunci când obţine Iuliana Minca ALDE Botosanidiploma de absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, moment în care este şi numită în funcţia de „Preşedinte cu rang de Secretar de Stat – Ministerul Afacerilor Externe”, mai exact în cadrul Departamentului pentru Controlul Exporturilor (ANCEX). Urmează şi finalizaează în perioada 2006-2007 cursurile de Master în Securitate şi Apărare Naţională la Universitatea de Apărare „Carol I” iar în 2008 devine Doctor în Ştiinţele Militare şi Informaţii în cadrul aceleiaşi universităţi, implicată în celebrul scandal pornit de la „generalul în izmene” Gabriel Oprea. Tot în perioada 2006-2009 Iuliana Mincă ajunge să ocupe şi funcţia director al Loteriei Române, preşedinte al consiliului de administraţie dar şi membru în cadrul comitetului executiv al Asociaţiei Europene a Loteriilor.

Activitate politică: Între timp, debutul pe scena politică al actualului vicepreşetinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) şi-l face în 2004 atunci când devine membru al Partidului Conservator condus de Dan Voiculescu, partid în care activează până în anul 2011. Între anii 2011-2012 Iuliana Mincă pleacă din PC şi îşi depune adeziunea la UNPR-ul lui Gabriel Oprea, urmând ca între anii 2012-2015 să facă parte din partidul lui Dan Diaconescu, anume PPDD unde câştigă un mandat de deputat în Parlamentul României. În 2015 pleacă din partidul politic PPPD şi după o scurtă escală în PND ajunge înapoi la UNPR sub conducerea lui Oprea. În martie 2016 Iuliana Mincă părăseşte din nou UNPR şi se înscrie în PSD unde stă numai şase luni, urmând ca din decembrie 2016 să ocupe funcţia de preşedinte al ALDE Botoşani. După toate aceste permutări politice, pare că definiţia traseismului politic a scris-o chiar doamna Mincă, nu credeţi?

ALDE vrea „la butoane”

Îngrijoraţi de alegerile europarlamentare care vor avea loc în 2019 respectiv de alegerile prezidenţiale din 2020, preşedintele filialei ALDE Ialomiţa Ionel Gae şi preşedintele ALDE Botoşani Iuliana Mincă au venit în faţa presei ialomiţene pentru a convinge electoratul că Tăriceanu este „salvarea” şi singurul care poate scoate ţărişoara din mocirla în care tot el şi Dragnea prin intermediul coaliţiei de guvernare ne-au băgat. „Targetul nostru este să fim a doua forţă politică de pe eşicherul politic românesc. Ştiţi foarte bine că nu mai există un alt partid liberal, singurul partid liberal din România este ALDE, celălalt se numeşte PDL, a fost înghiţit efectiv de PDL.” În cadrul aceleiaşi coferinţe, deputatul Iuliana Mincă a mai subliniat faptul că doctrinaGae Ionel pe care ALDE o promovează la nivel guvernamental este pur liberală, acuzând Partidul Naţional Liberal (PNL) de faptul că din momentul fuziunii cu Partidul Democrat Liberal (PDL) din 26 iulie 2014, aceştia şi-au pierdut doctrina politică şi implicit toate valorile liberale. „Foştii penelişti au fost înghiţiţi pur şi simplu de pedelişti.” Întrebată fiind dacă mai mulţi membri din PNL vor trece în tabăra ALDE, Iuliana Mincă a confirmat acest zvon, subliniind că nu numai PNL-ul este cel care urmează să piardă oameni în favoarea partidului condus de Tăriceanu, ci şi celălalte partide. „Nu doar de la PNL, mai trec şi de la alte partide. Foarte mulţi cetăţeni din diverse judeţe sunt în negocieri cu preşedinţii de filiale. Unii dintre ei sunt consilieri locali, alţii sunt primari în funcţie”. Nici preşedintele ALDE Ialomiţa Gae Ionel nu a negat faptul că inclusiv acesta a avut discuţii cu mai mulţi liberali, confirmând faptul că trecerea se va face în „valuri” pentru a nu pune în pericol funcţiile celor care vor sări în barca lui C.P. Tăriceanu.

Victor Ghinea

Lasa un comentariu

14 − nine =