Economic

ARESTAŢI pentru braconaj!

stire peste fb
  • Polițiștii din Ialomița au ridicat aproximativ 4.000 de metri liniari de setcă, bărci cu motor, peste 1.000 de euro și 110 kg. de pește, în urma a 12 percheziții efectuate ieri, în cadrul unui dosar penal de braconaj piscicol.

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița și cei ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au efectuat 12 percheziții, pe raza județelor Ialomița și Călărași, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și mai multe  infracțiuni stire peste 1prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 3.805 metri liniari de setcă, un morun eviscerat de 75 de kg., 35 de kg. alte specii de sturion eviscerat, peste 1.000 de euro și 2 bărci cu motor. Polițiștii au reținut 9 persoane, care au fost încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al inspectoratului, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate magistraților, cu propunere de arestare stire peste perchezitiipreventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, în sarcina inculpaţilor reţinându-se infracţiuni ce ţin de pescuitul fără a respecta legile. Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2015 – aprilie 2017 inculpaţii au constituit, iniţiat si au aderat la un grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni de braconaj piscicol specia sturioni, în zona comunei Stelnica, judeţul Ialomiţa. Sturionii au fost pescuiţi pe Braţul Borcea, într-o zonă cu regim special, aceasta fiind considerată şi declarată ca ZONĂ DE PROTECŢIE.

 

 

Lasa un comentariu

three × 2 =