Ştiri

Autorităţile schimbă sensul de mers pe mai multe străzi din Slobozia

Indicator sens unic

Din cauza numărului mare de autoturisme pe care slobozenii le-au înregistrat pe raza municipiului, în special în ultimele 18 luni de când guvernul a decis să renunţe la celebra taxă de înmatriculare a autovehiculelor, autorităţile locale se văd puse în faţa faptului împlinit de a propune Consiliului Local un proiect prin care mai multe străzi din oraş să fie transformate în drumuri cu sens unic. Astfel Comisia de circulaţie rutieră din municipiul Slobozia alcătuită din 8 membri a “luat la pas” fiecare stradă şi a identificat în fiecare zonă a oraşului o serie de drumuri  care sunt arhipline cu maşini parcate pe ambele sensuri de mers fiind imposibilă trecerea în condiţii de siguranţă a două autovehicule unul pe lângă celălalt. Lista străzilor ce urmează să primească statut de drum cu sens unic este:

– Strada Cuza Vodă dinspre strada Pacii spre strada Coloanelor, strada Avram Iancu cu intrarea din strada Coloanelor, strada Păcii cu intrarea din strada Cuza Vodă, strada Mircea cel Batran cu intrarea din strada Rovine, strada Mihail Sadoveanu dinspre Bdul Matei Basarab spre strada Sporturilor. Faţă de această situatie, urmează  a  se  realiza  o  semnalizare  rutieră  în concordanţă cu sensul unic, dupa cum urmează :

– la ieşirea din  Aleea Crinilor, parcarea dintre blocul B23  şi blocul B42, parcarea dintre bloc B3 şi bloc B1-43 şi Aleea Parcului în strada M. Sadoveanu – ,,INTERZIS A VIRA LA DREAPTA”; la ieşirea din parcarea situată lângă Muzeul Agriculturii şi parcarea amplasată între blocurile B37 – B33, în strada M. Sadoveanu – ,,INTERZIS A VIRA LA STANGA;

Printre străzile al căror sens de circulaţie a fost revizuit în cadrul aceleiaşi comisii se mai numără şi strada Aleea Parcului cu intrarea din strada Mihail Sadoveanu, strada lalomiţei pe sectorul de drum cu intrarea din Aleea Parcului. Nici strada Aleea Crinilor nu scapă de noile restricţii pe care municipalitatea doreşte să le impună la intrarea din strada Ialomiţei. Pe Aleea Nouă se impune schimbarea sensului de mers către strada Ialomiţei, la intersectia strada Mihail Sadoveanu cu Aleea Nouă se efectuează şi semnalizarea coespunzatoare cu un indicator de ,,sens unic”, iar la celalat capăt, la intersecţie cu str. Ialomiţei, cu indicatorul ,,acces interzis”. Pe str. Domniţa Balaşa circulaţia autoturismelor se va face dinspre strada Eternităţii spre strada Gării.

De asemenea nici zona “MB-uri” nu scapă de noile modificări în zona blocului MB l acolo unde sensul de mers va fi numai dinspre strada Vasile Alecsandri spre strada Ianache. Tot în cadrul notei de constatare numărul 1324 din 16.02.2018, Comisia pentru circulaţia rutieră a mai stabilit ca Aleea Garofiţei şi Aleea Şcolii cu intrare dinspre strada Mihai Viteazul spre strada Nordului va fi semnalizată corespunzator, la intrare cu indicatorul ,,sens unic” şi la celălalt capat cu indicatorul ,,acces interzis”.

Trebuie menţionat faptul că Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean avertizează conducătorii auto asupra obigaţiei de a respecta noile semnele de circulaţie care urmează să fie amplasate pe străzile mai sus menţionate. În caz contrar, agenţii de poliţie vor lua măsurile legale ce se impun împotriva conducătorilor auto, respectiv amendă contravenţională şi reţinerea permisului de conducere.

Lasa un comentariu

19 − five =