Ce zice(a)ţi de agricultura românească?

Distribuie articolul:

* România şi ţările din estul Europei se află la o treime faţă de ţările din Europa de Vest din punct de vedere al producţiilor agricole la hectar şi de aceea cred că există un potenţial de producţie care poate fi valorificat prin Politica Agricolă Comună, a declarat, marţi, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltarea Rurală, Dacian Cioloş.

Sper să existe înţelepciunea şi inteligenţa de a utiliza acest potenţial de productivitate, nu doar prin exportul de materii prime ci şi prin procesarea producţiei aici şi folosirea oportunităţilor de export atât pe piaţa europeană, dar mai ales pe piaţa internaţională. Condiţiile în viitor vor fi favorabile pe piaţa internaţională pentru cei care vor fi în măsură să facă o agricultură competitivă din punct de vedere al preţului şi al calităţii produselor şi utilizării resurselor naturale”, a spus Cioloş. Acesta a precizat că piaţa europeană este total deschisă produselor din România pentru că nu există nicio barieră tarifară, aceleaşi norme şi standarde aplicându-se sectorului alimentar din România cât şi celui din Germania. „Într-adevăr se pune problema competitivităţii, dar este o problemă economică care se poate rezolva inclusiv cu fonduri europene. Vreau să atrag atenţia că pe viitor creşterea de consum de produse alimentare nu este atât de mare în UE, cât este în ţările emergente, cu care inclusiv UE negociază acum acorduri comerciale. Cred că acolo ar exista un potenţial de creştere al exporturilor de produse de calitate şi competitive din sectorul agroalimentar românesc. România poate utiliza toate facilităţile negociate de UE în aceste acorduri de liber schimb şi să-şi valorifice potenţialul de competitivitate”, a mai spus Dacian Cioloş.


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Ce zice(a)ţi de agricultura românească?

  1. Apropo de agricultura:cel mai bogat om din România, Ioan Niculae, își întreține uriașul imperiu agricol pe care l-a dezvoltat în sudul țării prin munca a mii de țărani săraci pe care nu-i plătește cu lunile. O investigație incognito a României libere a scos la iveală faptul că zilierii care lucrează pe terenurile latifundiarului primesc, după 12 ore de trudă, în cel mai bun caz o pâine sau o mână de făină. Acest fapt a fost recunoscut chiar de șefii unor ferme din holdingul InterAgro, deținut de Ioan Niculae, care au refuzat să-i primească la muncă pe reporterii sub acoperire de teamă că aceștia ar putea face scandal la finalul zilei dacă nu primesc banii promiși. O slaba consolare pt muncitorii din combinatele chimice ale lui Nicolae, care vor fi aflat ca nu sunt singurii care isi asteapta plata..

  2. @munteanul da date mai concrete sa putem lua masuri , chiar si sub anonimatul d-vs dati un cod si noi va vom contacta sa va multumim pentru informatie , numai dupa ce se va termina ancheta nu esti singurul care sesizeaza dar dati date concretye si la subiect usor verificabile sa avem de unde incepe , multumesc

  3. @nedelcu, luati legatura cu reporterii de la ziarul „Romania Libera”, cei care au descoperit faptele relatate:

    „VIDEO: Sclav pe plantațiile lui Ioan Niculae, cel mai bogat om din România”,
    de Petrica Rachita, Razvan Chiruta , 29 mai 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *