Cursuri gratuite pentru elevii cu posibilități financiare reduse!

Distribuie articolul:

copii-eleviInteresat și totodată fascinat de lucrurile bune ce se întâmplă în mediul educațional, mi-a atras atenția un mesaj postat pe pagina personală de internet a domnișoarei Corina Păun. Corina, în vârstă de 26 de ani, a postat un mesaj prin care anunța că va desfășura un proiect de pregătire nonformală în Slobozia, pentru disciplinele Limba și Literatura Română și Limba Engleză, pentru orice elev din ciclul I- VIII, cu posibilități materiale reduse, dar ambițioși în zilele de week-end, în mod voluntar. Din 12 noiembrie, Corina și-a început sesiunile de lucru cu copiii. Acestea se desfășoară o dată la două săptămâni, și au o durată de trei ore. O grupă de lucru este formată, de regulă din 15 copii.

Mesajul în sine mi s-a părut foarte interesat și am luat legătura cu domnișoara Păun. Corina Păun, în vârstă de 26 de ani, a fost elevă a Liceului de Arte ,,Ionel Perlea,, profil filologie, și este Doctorand, anul II la Facultatea de Filosofie, Universitatea București. O tânără ambițioasă și cu foarte multe copii-scoala-2planuri pentru copiii cu posibilități reduse.

Corina a fost contactată și de Parohia Săveni

După mesajul său de pe pagina personală de internet, Corina a avut foarte multe solicitări, printre ele, fiind și solicitarea parohiei Săveni. Aceasta a fost rugată de către părintele Jugănaru Florin să îi ajute pe elevii de clasa a douăsprezecea din comuna Săveni, cu pregătirea pentru sesiunea bacalaureatului la Limba și Literatura Română. A primit cu entuziasm provocarea venită din partea părintelui, și a răspuns afirmativ.

Cea mai importantă resursă pe care o deținem este rațiunea!

Nu mulți tineri fac astfel de activități, iar majoritatea celor care o fac, au pretenții financiare. Am întrebat-o pe Corina ce a motivat-o, iar răspunsul acesteia a fost unul impresionant.

Rep: Corina, ce te-a motivat?!

Corina: Ce m-a motivat?! Totul a pornit dintr-o cauză personală, așa cum încep lucrurile sensibile și autentice de obicei. Mi-am educatie-fbdorit să îmi investesc timpul liber în ceea ce consider că i-ar face cinste mamei mele, un om care a înțeles, și m-a provocat să înțeleg la rându-mi, că cea mai importantă resursă pe care o deținem este rațiunea, iar dintre valori și principii, solidaritatea să fie mereu prezentă în viața mea. De aceea, proiectul îi poartă numele: DINA P. (…) Este foarte important de menționat că nu sunt profesor! Nu am pretenția să fiu vreodată numită astfel. Sunt o tânără de 26 de ani, care consideră că stăpânește aceste materii într-o proporție destul de mare, iar cunoștințele pe care le dețin pot ajuta un alt tânăr să își atingă obiectivele educaționale propuse. În prezent, sunt doctorand a Facultății de Filosofie, Universitatea din București, iar ca trecut profesional m-am implicat în diverse proiecte naționale și europene, cu finanțare, de pe poziția de mentor, consilier vocațional, cât și coordonator de proiecte culturale și educaționale. Am înțeles că e important să oferi ajutorul, indiferent de forma pe care o prinde acesta! Felicitări Corina Păun! Oameni ca tine întâlnim destul de rar, sunt pe cale de dispariție! Mulți pot, dar nu vor! Încă se merge pe indiferență, pe nepăsare și pe indolență, ca na, suntem români! Totul se face pe bani, iar ăl sărac de ce să învețe?!

Dan Marius TRICĂ

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *