D.N.A chiar merită un buget mai mare!

Distribuie articolul:

DNAComparativ cu Fiscul, cu Poliţia şi cu alte instituţii cu atribuţiuni de control, care lasă impresia că „Organul” este chiar părtaş la matrapazlâcurile care se petrec în fiecare domeniu al economiei naţionale, cel puţin în acest an, DNA a demonstrat că îşi face datoria. Pe cale de consecinţă, e normal ca şefii acestei structuri să emită pentru mass-media acest
COMUNICAT DE PRESĂ
„În urma publicării, pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice, a proiectului Legii Bugetului de stat pe anul 2015, conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (D.N.A) a constatat următoarele:
1. În anexele la proiectul de lege sus menţionat nu se regăseşte fila distinctă de buget pentru DNA, aşa cum prevede art. 4 alin 4 din OUG nr. 43/2002 privind DNA, ci doar o filă centralizatoare pentru întregul Minister Public, fără a se identifica fondurile alocate DNA pe anul 2015.
2. Din analiza filei centralizatoare pentru întregul Minister Public se constată că valoarea bugetului este cu 31,94 % mai mică decât execuţia bugetară pe 2014. În plus, între diminuările bugetare pe anul 2015 se regăsesc şi o serie de cheltuieli absolut necesare bunei funcţionări a Ministerului Public (inclusiv pentru expertize judiciare, carburanţi, materiale şi servicii cu caracter funcţional).
3. Subliniem că, luând în considerare fondurile minime necesare bunei funcţionări a activităţii în anul 2015, conducerea D.N.A. a solicitat iniţial un buget de aproximativ 25 de milioane euro (echivalent în lei), în comparaţie cu un buget de 20 milioane de euro aferent anului 2014. Solicitarea iniţială, formulată în cursul lunii iulie 2014, a fost reiterată ministrului Justiţiei, respectiv ministrului delegat pentru Buget la data de 29.08.2014, respectiv 3.12.2014, solicitându-se ca, în plus, la întocmirea Legii bugetului de stat, să aibă în vedere, atât valorile cerute, cât şi menţinerea, în filă distinctă, a bugetului DNA, conform prevederilor legale în vigoare.
4. Aducem în atenţia opiniei publice că, raportat la valoarea bugetului solicitat de D.N.A., de 25 milioane euro, instituţia a indisponibilizat bunuri şi bani în cadrul cauzelor penale instrumentate, de aproximativ 300 milioane euro în anul 2013, iar până la 30 noiembrie 2014, a indisponibilizat aproximativ 200 de milioane euro.”


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *