Doctorul Olaru a luat bani de la gura bolnavilor ca să plătească presa?

Distribuie articolul:

Doctorul Vasile Olaru este şi managerul Spitalului de Urgenţă din Slobozia, şi preşedintele Colegiului Medicilor, dar şi „boss-ul” care şi-a „tras” un ONG, în fapt, o Asociaţie care a intrat într-un parteneriat cu primăria municipiului-reşedinţă de judeţ, cea care i-a şi pus la dispoziţie o clădire şi-un teren pentru ca domn’ doctor să poată pune mâna pe o sumă frumuşică de bani provenind din fondurile Uniunii Europene…

Domnul Olaru este însă şi membru marca(n)t al PSD. Scriu astfel, deoarece anul acesta chiar a fost un an cu ghinion pentru funcţia politică a stimabilului domn’ doctor, preşedintele Silvian Ciupercă deposedându-l de calitatea ce-o avea în cadrul Organizaţiei judeţene Ialomiţa a PSD. Aflând că nu mai are sprijinul conducerii partidului care l-a „uns” director peste cea mai mare şi mai finanţată unitate spitalicească din judeţul Ialomiţa, unii au prins curaj în a glăsui. Deocamdată, numai în faţa presei, desigur! Aşa se face că am aflat şi noi că, presa care elogia PSD şi, desigur, în preamăreau pe don’ Ciupercă a fost răsplătită (şi) din conturile financiar-contabile ale Spitalului de Urgenţă din Slobozia. Cum documentele înfăţişate nouă reflectau doar achiziţia de publicitate săvârşită anul trecut, achiziţie pentru care s-a plătit suma de 160 de milioane de lei vechi numai către două redacţii, nu putem afirma că aşa a procedat, în fiecare an, directorul Olaru. Putem însă afirma că nu-i deloc morală o astfel de cheltuială, fie şi numai pentru faptul că nimeni nu ştie la ce anume a făcut Spitalul publicitate şi de ce ar fi trebuit ca această unitate spitalicească să facă publicitate, din moment ce-i a statului, nicidecum una particulară…Sigur că ştiam că în fiecare an, de Paşti şi de Crăciun, ca mai toţi directorii şi primarii din judeţ, doctorul Olaru publică în presa locală felicitări. Cum o dată ne-a rugat chiar şi pe noi să publicăm o felicitare, acum mă gândesc dacă n-a fost cumva o „nadă”, de care eu nu m-am prins, fapt pentru care nici n-am mai primit o aşa-zisă „Cererea de ofertă”. Dar, aici, în Lista achiziţiilor pe anul trecut, nu despre felicitare e vorba, ci despre plata unor articole care, chipurile, ar fi apărut în presa locală, cea (a)servită politic, fireşte!  Ştiu că, de ani de zile, Olaru se comportă cu bunurile aparţinând Spitalului, ca şi când ar fi moşia lui. Nu mă gândeam însă că pe perioada controlului efectuat de către Curtea de Conturi – Camera Ialomiţa – nici un reprezentant al acestei instituţii nu va fi interesat să afle pentru ce anume s-a înregistrat această deloc modică sumă reprezentând cheltuieli de publicitate. Cum nu mă gândeam nici că directorul economic, respectiv domnul Berbece Adrian, nu va găsi de cuviinţă că nu-i tocmai cuşer ca, din casieria Spitalului, să se cheltuiască bani pentru publicitate, în condiţiile în care, până de curând „austeritate” părea a fi cuvântul de ordine pe agenda de lucru a directorului economic, iar cuvântul „precaritate” era pe buzele multora dintre pacienţi, ori de câte ori erau întrebaţi despre condiţiile din Spital, din Policlinica Spitalului, de la UPU (Unitatea de Primiri Urgenţe) aparţinând acestei unităţi sanitare.

IONICA GHINEA     


Distribuie articolul:

31 thoughts on “Doctorul Olaru a luat bani de la gura bolnavilor ca să plătească presa?

  1. Ar trebui să spună CNAS de finanţează şi publicitatea!! De Berbwecwe mi-am format o părwerwe bună,după cele câteva ieşiri prin presă…sunt curios ce-o să răspunsdă finanţistul…….că politixcianul ştim cam ce newsimţirwe ne-o spune))

  2. Multumesc domnule Danut pentru aprecierile, cred eu, pozitive. Sa stiti ca va puteti face o idee obiectiva despre activitatea oricarei persoane din Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia intrand in acest spital, intreband sau pur si simplu venind la biroul meu pentru a vedea cu proprii ochi situatiile cu care ne confruntam, dificultatile avute si mai ales care este activitatea propriu-zisa. Si acest lucru este valabil pentru oricine doreste ! Scriu pentru ca citesc aceasta publicatie online, ma intereseaza parerea celor din jur si de aceea vreau cumva sa clarific anumite aspecte legate de un articol in care numele meu apare un semn de intrebare. Activitatea unui spital judetean are, mai mult sau mai putin, si un aspect media si anume unitatea publica este obligata sa publice anunturi pentru locuri de munca, pentru desfasurarea unor licitatii, isi promoveaza serviciile in vederea maririi veniturilor proprii, etc. Despre aceste tipuri de cheltuieli toata lumea stie pentru ca sunt prevazute de fiecare data in bugetul de venituri si cheltuieli, buget care este aprobat de Consiliul Judetean Ialomita in sedinta plenara. In Consiliul Judetean nu sunt doar reprezentanti PSD, ci reprezentarea acopera cumva intreaga arie politica prezenta in judet. Vreau sa va spun ca, la aprobarea acestui buget de venituri si cheltuieli, nimeni nu a facut comentarii cu privire la sumele repartizate pentru acest tip de cheltuiala !
    Eu nu fac politica ! Insa, mi-ar face placere ca, intr-un moment dat, doamna Ghinea fata de care am o stima deosebita sa publice un articol cu privire la responsabilitatile angajatilor din institutiile publice, detaliind cu ce anume se ocupa managerul, in ce constau atributiile directorului financiar-contabil, ce inseamna Comitet Director, ce fac Directorul Medical respectiv Directorul de ingrijiri, ce inseamna „compartiment de achizitii”, etc. Ca fapt divers, directorul financiar-contabil nu se ocupa de achizitii, nu face achizitii, nici macar nu-si poate da cu parerea cu privire la facturi, in cazul in care acestea sunt emise in baza unui serviciu si poarta viza managerului unitatii, ordonatorul de credite intr-o unitate publica ! Desigur, calculele cu privire la rentabilitate in cazul unor servicii promovate care au ca scop majorarea veniturilor proprii, anumite activitati de marketing menite sa creasca adresabilitatea unor astfel de servicii si nu in ultimul rand oportunitatea promovarii unor anumite servicii imi apartin. Si ma refer la idei, la gasirea unor solutii pentru situatia actuala. Concluzionand, din pacate ideea de austeritate”s-a transformat de la 1 septembrie 2013 in „lipsuri cronice” !
    PS. De la 15 septembrie 2013, 90% din hrana pacientilor este asigurata din donatii ! Donatii dupa care a alergat „boss-ul”cu „ong”! Nu stiu cati dintre Dumneavoastra ati alerga pentru altii ! Iar acest „boss” a strans din donatii in 30 zile 50 tone grau, 40 tone porumb, ceapa, varza, morcovi, rosii, etc. A facut barter grau si porumb pentru carne, pentru branza, s-a rugat de diversi morari sa proceseze graul, evidentiind atat in gestiunea „ong-ului” care, sa clarificam, a fost ideea NOASTRA, a celor care facem parte din Comitetul Director, cat si in gestiunea Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia, nu ideea managerului, toate miscarile ! V-am promis si ma voi tine de cuvant ca la inceputul anului viitor sa va prezint activitatea Asociatiei Ajutor pentru Sanatate Ialomita in cel mai mic detaliu, incepand cu extrasul de cont si pana la lista cu donatorii din care fac parte persoane la care nu ma asteptam ! Si nu spun asta pentru a-l ridica pe doctorul Olaru in slavi ! Ci pentru ca ma consider un om corect si, respectand efortul depus de acest om, imi doresc sa-l cunoasteti si Dumneavoastra !

  3. Elegant răspuns…şi inteligent,domnule Berbece…ştiam şi eu că nu decontaţi facturi fără viza managerului…Dacă spitalul era unitate privată poate suma dată pe publicitate n-ar fi fost mare şi chiar necesară pt promovarea serviciilor medicale.Eu am înţeles,citind printre rânduri,că bugetul fu dezbătut şi aprobat de Cj,dar presupun că proiectul de buget nu-l făcură cconsilierii judeţeni,să treacă o aşa sumă la cheltuieli cu publicitatea…sau probabil consilierii au făcut bugetul dacă spuneţi că hrana pacienţilor(pe ultimul trimestru) e bugetată la un nivel de 10%din necesar,restul de 90% fiind asigurată din mila domnului manager))Las gluma şi vă spun că-l ridicaţi în slăvi pe domnul Olaru….dar probabil contrele politice au oprit finanţarea judeţeană de partid.Mie nu mi se pare normal ca membrii Comitetului Director să se ocupe de onguri întru ajutorarea funcţionării spitalului ..şi nici nu-mi dau acum seama cât e de legal.Seamănă cu autofinanţarea socialistă din epoca de aur…chiar dacă sunt convins că evidenţele contabile reflectă milostivenia obţinută cu efortul suplimentar al Comitetului Director..La aşa organizare cu autofinanţare nu înţeleg de ce nu-i decorat managerul Olaru..şi de ce social-democraţii nu legiferează mecanismul în tot sistemul sanitar,ba să se facă şi o competiţie naţională..cu managerul lunii,semestrului))păi nu…uite aşa a apărut ongul..ca expresie a civismului…şi a tergiversării legislaţiei în domeniu.Ştiu că indiferent ce aş spune aveţi destule argumente legate de modul de finanţare guvernat de CNAS şi CJ…..dar dacă doriţi să faceţi muncă patriotică cu ongul….noi vă mulţumim din inimă şi dvs şi partidului))) Dar direcţionarea publicităţii la doar două societăţi de presă e tot vrăjeală democrată…Cât despre ONG şi munca patriotică a dvs….eu unul nu cred în voluntariat şi necointeresare materială))

  4. Multumesc pentru raspuns. Obiectiv si pertinent, demn de o discutie politicoasa si constructiva, chiar daca este in contradictoriu. Postarea mea nu a fost nici macar pe departe inteligenta fata de cum mi-as fi dorit ! Pentru ca, atunci cand ai LIPSURI cronice, iar cei din jur care se pot implica si aici nu bat apropouri ci ma refer in mod direct la ministrul sanatatii, la presedintii caselor nationale si judetene de asigurari de sanatate, nu te mai poti concentra la lucruri inteligente, constructive, ci trebuie sa rezolvi problemele inferioare, in adevaratul sens al cuvantului, ce tin de hrana, utilitati, medicamente de maxima necesitate, etc. Ce ar fi normal sa facem noi, cei din comitetul director sau ce mai este considerat normal in momentul de fata sunt intrebari care ne privesc pe toti. INSA, normalitatea sau implicarea mai poate fi cuantificata cumva : prin rezultatele obtinute ! Haideti, mai „ascultati-ma” o secunda : sunt din provincie unde, saptamana trecuta, tatal meu a facut o criza renala. Oras de provincie, la 20 km fata de spitalul judetean. A sunat la 112, salvarea l-a dus la UPU unde a fost consultat de un medic, iar dupa consult i s-a spus ca tratamentul costa 48 lei (branula, seringi, analgezice, antialgice, etc etc) si a fost intrebat : aveti bani sa facem tratamentul ? A scos bani din buzunar, a primit bon fiscal de la farmacia privata din incinta spitalului, deschisa NON-STOP si i s-a facut tratamentul ! A fost internat. Seara, la ora 19, a venit asistenta medicala spunandu-i ca tratamentul (seringa, antibiotic, perfuzie, etc) costa 24 lei, intrebandu-l : facem tratamentul ??? A doua zi n-a mai avut bani, dimineata la 7, iar dupa ce mama mea a ajuns la dansul cu banutii, in jur de 10:30, i s-a administrat acel tratament. Morala ? Am avut NESANSA sa ma intalnesc joi cu ministrul sanatatii care, dupa aceasta scurta povestioara, mi-a spus TEXTUAL : fiecare se descurca cum poate !!! Ce-ar mai fi de spus ? Oare nu puteam si noi sa facem cum fac TOTI, sa stam frumusel in birouri si sa ridicam neputinciosi din umeri ? Oare nu toata lumea se intreaba DE CE NU FUNCTIONEAZA SISTEMUL ? Vreti sa va spun eu de ce ? Pentru ca nimeni nu se implica ! Pentru ca toata lumea invoca o „normalitate” in care nici macar ei nu o inteleg, daramite sa o simta pe propria piele ! Spuneti ca nu credeti in voluntariat ! Probabil ca nici eu nu credeam daca eram in locul Dumneavoastra, insa daca ma interesa cat de putin, mergeam si chiar incercam sa inteleg ceva ! Nevoia te invata ! Astazi, ca in multe zile, mi-am facut rondul prin spital si, ca de obicei, am intrat pe sectia de pediatrie unde, de aproape 7 ani, avem internata o fetita cu muuuulte probleme. Am intrat in salonul ei si, desi nu vede, nu aude, respira printr-un furtun introdus in gat, este hranita printr-un furtunas, mi-a zambit ! A fost pentru prima oara ! Si cred ca din aceasta cauza nu pot fi suparat, indiferent cat de mult as fi acuzat ! Si, fara sa ma laud, cred ca aceasta fetita mi-a multumit pentru apa, pampersii, servetelele umede care-i duc din cand in cand. Ati simtit vreodata acest sentiment ? Daca nu credeti in voluntariat, in gesturi dezinteresate, veniti in spital, la mine in birou si promit sa va arat, sperand ca voi trezi si in sufletul Dumneavoastra aceste sentimente. Pentru ca nici eu nu le-am avut, ci ele mi-au fost „stimulate” cumva de sotia mea, medic si caruia trebuie sa-i multumesc pentru implicarea mea.
    PS. daca considerati ca-l ridic in slavi pe doctorul Olaru, probabil asa este. Fiecare din noi avem bune si rele, calitati si defecte. Eu ma rezum in a aprecia omul dupa calitatile si dupa eforturile depuse. Daca sunt altii care se cred mai buni si care-si permit sa critice, sa arate ciobul din ochii altora, este treaba lor. Eu pun accent doar pe ce conteaza pentru mine. Imi cer scuze daca v-am suparat cu ceva prin aceasta postare si, cu riscul de a ma repeta, puteti atat Dumneavoastra cat si oricine altcineva care doreste sa veniti la biroul meu si sa va expic, textual, situatiile expuse.

  5. Ce ne spuneţi nouă,domnule Berbece..ar trebui să-i spuneţi domnului politician Olaru,senatorului doctor Ştefan şi profesorului politruc Ciupercă.Rude doctori am şi eu..şi oarecum mai discutăm despre realităţile din sistem şi modul de finanţare;aud la ei tot felul de soluţii pertinente,că la cauze mereu discută despre cum se fură prin spitalele lor–de la achiziţii de aparatură…până la detergenţi şi alte consumabile.Văd că mai nou,se vrea şi un DGA al sănătăţii)))Eu îi apreciez şi pe doctori şi pe profesori…..dar nu le plâng de milă…pentru că nu ştiu să lupte ,unde au luat toţi microbul parvenirii ,prin politică, în carieră şi viaţă.Dacă organizaţiile lor profesionale,ce conţin oameni educaţi, nu învaţă a protesta şi determina politrucii să-şi facă treaba…o să faceţi ONGuri şi pe lângă grădiniţe))Sunt curios cât timp credeţi că o să vă autofinanţaţi prin milostenia unor privaţi? Nu credeţi că astfel le învăţaţi pe autorităţi să fie indiferente cu problemele de funcţionare…şi să vă finanţeze în continuare după ureche?Dar poate reuşeşte marele finanţist Nicolăescu să facă o lege a sănătăţii şi să definească cu socialiştii pachetul de servicii medicale de bază…..dacă nu ….fiecare cum poate…dar poate-l ia dnaul pe arogantul ăsta de ministru))Nu râd,dar după cum ziceţi că a răspuns ministrul..luminiţa e departe))

  6. Ce ne spuneţi nouă,domnule Berbece..ar trebui să-i spuneţi domnului politician Olaru,senatorului doctor Ştefan şi profesorului politruc Ciupercă.Rude doctori am şi eu..şi oarecum mai discutăm despre realităţile din sistem şi modul de finanţare;aud la ei tot felul de soluţii pertinente,că la cauze mereu discută despre cum se fură prin spitalele lor–de la achiziţii de aparatură…până la detergenţi şi alte consumabile.Văd că mai nou,se vrea şi un DGA al sănătăţii)))Eu îi apreciez şi pe doctori şi pe profesori…..dar nu le plâng de milă…pentru că nu ştiu să lupte ,unde au luat toţi microbul parvenirii ,prin politică, în carieră şi viaţă.Dacă organizaţiile lor profesionale,ce conţin oameni educaţi, nu învaţă a protesta şi determina politrucii să-şi facă treaba…o să faceţi ONGuri şi pe lângă grădiniţe))Sunt curios cât timp credeţi că o să vă autofinanţaţi prin milostenia unor privaţi? Nu credeţi că astfel le învăţaţi pe autorităţi să fie indiferente cu problemele de funcţionare…şi să vă finanţeze în continuare după ureche?Dar poate reuşeşte marele finanţist Nicolăescu să facă o lege a sănătăţii şi să definească cu socialiştii pachetul de servicii medicale de bază…..dacă nu ….fiecare cum poate…dar poate-l ia dnaul pe arogantul ăsta de ministru))Nu râd,dar după cum ziceţi că a răspuns ministrul..luminiţa e departe))

  7. V-am citit raspunsul, fiind, sincer, putin dezamagit de modul in care puneti problema ! Deoarece :
    1. trimit memorii la fiecare 2 saptamani la Ministerul Sanatatii, CNAS, CJAS Ialomita, Consiliul Judetean Ialomita. Stiti de ce ? Pentru ca ii respect pe cei din jur, incepand cu sindicatele si pana la simplul om care incearca sa rezolve o problema. INSA, nu ma pot limita doar la asta ! Tot sistemul public al tarii este in deriva, sa nu folosesc alte cuvinte mai deranjante ! Pai… copilul meu care este in clasa a patra nu mai poate participa la nici un concurs deoarece invatatorilor, profesorilor, le-a fost interzis sa stranga bani pentru organizarea unor astfel de manifestari ! Si ma intrebati de organizarea unor ong-uri pe langa gradinite ! Raspunsul meu este DA ! Aceasta poate fi o solutie ! Aici nu vorbim de mila ! Credeam ca ati inteles ! Credeti-ma, in spital si nu numai sunt multi „doritori” care cred ca oferind bani sau altele pot „rezolva” multe ! Desigur, si eu ma confrunt cu asa ceva ! Insa, ii trimit sa doneze la asociatie ! Prosti or fi americanii aia, englezii care au ca si forma de organizare ong-ul pentru orice-i de calitate ? Si nu ma refer doar la universitati (verificati forma de organizare la Harvard, etc) ci si la unitatile private din sistemul sanitar ! E normal, uman ca cel care a beneficiat de anumite servicii sa simta o datorie morala, civica fata de institutia care l-a ajutat ! De aici si pana la o donatie este doar un pas !
    2. Imi place ca ganditi in perspectiva ! Credeti ca pe mine ma intereseaza ce voi face maine in conditiile in care in spital la ora aceasta sunt 380 pacienti care trebuie hraniti, tratati, etc ? Credeti ca conteaza MAINE cand mi s-a spus de dimineata, la ora 8 ca in tot spitalul mai sunt 25 filme pentru radiologie iar in spital, inclusiv solicitarile din UPU, se folosesc peste 300 filme ? Cat timp o sa rezistam ? Cat ne putem permite ! Aici nu vorbim de milostenie ! Ci de raspundere civica, de omenie ! Ma intrebati de reactia mea sau a altora din spital(aici ma refer la cei bine intentionati, nu la sarlatani, nu la nenorociti) atunci cand stim ca viata unui om depinde de administrarea unei fiole care costa 15 lei. Pe prima o platim, poate si pe urmatoarele 10. Ce vom face dupa ? Nu stiu ! Insa, conteaza ca am facut ceva !
    3. Din afara sistemului, se gasesc multe solutii, credeti-ma, si asta am simtit si eu cand am ajuns aici. Si este usor din afara sa se puna intrebari. Ce va fi, vom vedea ! Chiar astazi am avut de ales, stiind realitatea, intre a sta degeaba sau a face ceva, chiar daca acest „ceva” inseamna a discuta, a prezenta situatia si a apela la un compromis !
    Dupa umila mea parere, totul tine de oameni, de noi. Stiind ca in acest spital exista persoane in situatii deosebite, pur si simplu uitate aici de familie sau cu familii care isi doresc sa-i „uite” cat mai mult timp prin spitale, desi pot fi ingrijiti, tratati si in familie insa cu rabdare, disponibilitate si, nu in ultimul rand, timp, ce sa mai zic ? Una este sa nu poti si alta-i sa nu vrei ! Ceva inseamna sa stai la locul tau, invocand legea si dezinteresul si alta inseamna sa te agiti, sa gasesti solutii si sa dai posibilitatea altora sa te acuze ! Este o vorba „pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti” !
    Se pot invoca multe, insa sunt prea neinsemnat sa mai fac asta. Sper doar ca aceasta situatie sa poata fi rezolvata.

  8. Cred că am fost înţeles greşit,domnule Berbece. Eu vă trimiteam la politicienii Olaru,Stoica şi Ciupercă doar gândind la cadrul legal ce guvernează sănătatea …şi aici mă gândesc şi la actualele legi ce prevăd cotele din PIB ce ar trebui alocate sănătăţii şi învăţământului.Că funcţionarea CNASului este defectă,o ştim…doar şi actualii guvernanţi incriminau neregulile în funcţionare…dar atunci erau în opoziţie))Oricum ONGul nu-i soluţia,iar exemplele cu rostul ongului din vest…ţine de cazuri particulare şi anumite programe de cercetare pentru lupta împotriva sida şi altor boli incurabile.Despre sistemul public ce este în derivă…vă spun doar că banii se gestionează prost,uneori pe lucruri şi activităţi inutile…ca să nu mai pomenim şi de hoţii…presa semnalează de 20 de ani aceste lucruri…Acum poate s-a înţeles de ce v-am trimis la politicienii pomeniţi…..eu nu uit c-am fost la cele două mitinguri usliste…nu uit ce spuneau domnii Olaru, Ciupercă..şi Martin. Nu-i treaba mea că-şi dau ei la gioale..pt orgolii,funcţii şi influenţă….Eu ştiu că au promis ceva şi acum văd că au făcut mai nimic. Nu ongul este soluţia pt a asigura buna funcţionare a spitalului…cu el se puteau rezolva cazuri particulare.

  9. In primul rand, as vrea sa va multumesc pentru amabilitatea de a purta un dialog decent si pentru ca mi-ati dat posibilitatea sa”refulez”, tinand cont de circumstante. Eu nu fac politica, nu sunt sustinut politic si n-am ajuns aici datorita vreunui partid sau om politic. Din aceasta cauza, orice trimitere la mediul politic este cumva un indemn fara valoare. Comunic cu mediul politic exact asa cum am vorbit cu Dumneavoastra. Uneori exista rezolvari la probleme, rezolvari care apar din neant si de a caror aparitie ma mir si eu,pur si simplu. Mie, personal, mi s-ar parea normal ca si consiliul local Slobozia sa participe cumva la functionarea acestui spital. Ca sie localitatile limitrofe care, din punct de vedere als sanatatii, vin si se trateaza la aceasta unitate sanitara. Insa, ceea ce mi se pare mie normal nu poate fi realitate fara vointa altora.
    Sper ca nu v-am suparat cumva cu postarile mele. Si mai sper ca acest sistem sanitar isi va reveni, la un moment dat. Am informatii despre viitor,sunt proiecte de lege promovate de minister pe care le puteti gasi pe site-ul http://www.ms.ro la legislatie –> transparenta decizionala. Ideea cu ong-ul pot spune ca mi-a apartinut si mie. Am vazut-o ca pe o modalitate eleganta si in acelasi timp productiva, eficienta, de a evita cumva „atentile” de care toata lumea vorbeste. Si tare m-as bucura daca oamenii ar constientiza ca o contributie cat de mica la un ong ar putea inlocui „atentia” cu care merg la medici. Cred ca-i timpul de o schimbare. Iar aceasta schimbare trebuie sa inceapa cu comportamentul nostru. Sunt multe de spus…
    Ps. Azi, ong-ul a fost solutia ! Ca este sau nu de viitor, vom vedea ! Insa, ziua de azi s-a terminat bine doar datorita acestui ong. Ce inseamna „bine” ? Filmele de radiologie au fost luate, deci nu mai sunt probleme cu radiologia, cu radiografiile. Si, o mare realizare este, o spun in premiera, ca am redus semnificativ o alta cheltuiala curenta. Este o realizare facuta prin acest ong, datorita implicarii si organizam miercuri o conferinta de presa in acest sens. Si inca ceva : postarile Dumneavoastra sunt pertinente si chiar mi-ar face sa va cunosc. Va astept, daca doriti, atat pe Dumneavoastra cat si pe oricine care doreste informatii despre tot ce inseamna spital la mine la birou oricand intre 9 si 17. Nu promit ca voi fi disponibil imediat,insa ma voi stradui.

    1. V-am lăsat, până acum, să „refulaţi” cum ziceţi dvs., dar adineauri când am citit – iarăşi – despre cât de binevenit este acest ONG mi-a sărit „supapa” şi am dat în „eşapare” din nevoia – şi eu! – de „refulare”… . Şi-asta, deoarece:
      1. Populaţia plăteşte Fondul de sănătate. Aşa c-ar fi trebuit să aveţi bani, Ministerul Sănătăţii fiind (i)responsabil pentru asta !
      2. Voi vedea mâine, în cadrul conferinţei, cine face parte din ONG-ul acela…şi, mai ales, cât de mare le este voluntariatul…şi ce alte afaceri au membrii, nu-i aşa, domnule Berbece? Apropo, lăsaţi-o mai moale cu ideea că ar trebui să nu folosim pronumele de politeţe, că nu cred că v-ar conveni să vă zic „măi, Berbece!”!
      3. Când îl trimiteţi să citească pe nu ştiu ce site-uri ale MS, pe cetăţeanul cu care aţi intrat în dialog DATORITĂ SITE-ULUI ŞTIREA, de ce nu-i spuneţi şi că pe site-ul Spitalului din Slobozia nu-s postate informaţii utile şi pentru ce-i ce vor să ştie CARE-S FIRMELE şi cine-s oamenii de afaceri cu care domnul Olaru şi, probabil, dvs. aţi încheiat contracte de achiziţii? Credeţi că dacă presa cere să ştie care-s cantităţile de, să zicem, MEDICAMENTE, nu li se va părea unora dintre cadrele medicale că-s cam penale neconcordanţele dintre intrările săvârşite pe hârtie şi stocurile existente-n magazie? Credeţi că nu „bate la ochi” pleiada de numere „bis” care se regăsesc în Lista de achiziţii ale oricărui an financiar-contabil?
      4. De ce, pentru acest an, pe site-ul Spitalului NU REGĂSIM LISTA achiziţiilor publice. A fost postată pentru prima dată acum un an şi, când credeam că, în sfârşit, începeţio să daţi dovadă de transparenţă, operaţiunea „a murit în faşă”, cum se spune?
      4. Domnule Berbece, în majoritatea documentelor justificative E VRAIŞTE (cu toată computerizarea dvs!), poate, TOCMAI pentru ca „Organelor” de cercetare (uneori penală!) să le fie greu să se descurce…
      5. Ziceţi că vreţi să vă întâlniţi cu cetăţenii care au întrebări? Păi, cum dracului ar trebui să mă simt eu citind asta, şi când ştiu de câte ori m-am rugat de dvs să-mi răspundeţi la cele câteva întrebări ( la fel de pertinente ca ale acestui cetăţen cu care vă conversaţi, pe larg, aci pe site-ul plătit din banii mei, de parcă aş fi voluntar!) pe care, o dată sau de două ori pe an vi le-am transmis, aşa cum scrie la carte, cu nr. de înregistrare, domnule Berbece?
      6. CONCLUZIA MEA: În multe dintre instituţiile statului se fură, cu ACTE-N REGULĂ, desigur!!!! Din Spital, cu-atât mai mult! Şi când nu se fură, se condiţionează – subtil, ce-i drept! – ACTUL MEDICAL!

  10. Am uitat un lucru : sunt oricum (Berbece, Adrian, etc) dar nu „domn” sau „sef” sau „director” ! Nu-mi plac astfel de apelative. Am avut mentori americani si englezi, din aceasta cauza am luat si eu „naravul” de la ei. „Domnule” se foloseste doar de gradati fata de superiori, de fiu fata de tata,etc. Eu nu va sunt superior, nici Dumneavoastra nici vreunei alte persoane. Asa ca „domnule” nu-i necesar !

  11. Da Adrian, ai şi tu dreptatea ta, doar ţi-am spus de la început că ştiu câte ceva despre neajunsurile finanţării şi că sunt convins că poţi argumenta orice decizie a Consiliului Director.Dar când te trimit la politicianul decident , ştiu ce spun….şi ştii şi tu ,doar ai sugerat că ar trebui să se implice şi consiliul local,dar şi cele din alte localităţi învecinate. Dar acum temerile mele au luat sfârşit,odată cu trecerea senatorului Stoica în barca psdului:)) Doar ce-am schimbat acu’ ceva vreme nişte păreri cu domnu senator…şi spunea că are soluţii şi proiecte, dar nu are susţinere în parlament….sunt tare curios dacă Stoica o să facă ceva..mai mult decât alt parlamentar doctor,de la pdl Ialomiţa(chiar nu-i reţin numele,aşa de tare s-a evidenţiat))) O zi bună s-aveţi,domnule Berbece!! Apelativul folosit vă diferenţia de alţi postaci…cu care polemizez sau îi polenizez eu pe site)))

  12. Da Adrian, ai şi tu dreptatea ta, doar ţi-am spus de la început că ştiu câte ceva despre neajunsurile finanţării şi că sunt convins că poţi argumenta orice decizie a Consiliului Director.Dar când te trimit la politicianul decident , ştiu ce spun….şi ştii şi tu ,doar ai sugerat că ar trebui să se implice şi consiliul local,dar şi cele din alte localităţi învecinate. Dar acum temerile mele au luat sfârşit,odată cu trecerea senatorului Stoica în barca psdului:)) Doar ce-am schimbat acu’ ceva vreme nişte păreri cu domnu senator…şi spunea că are soluţii şi proiecte, dar nu are susţinere în parlament….sunt tare curios dacă Stoica o să facă ceva..mai mult decât alt parlamentar doctor,de la pdl Ialomiţa(chiar nu-i reţin numele,aşa de tare s-a evidenţiat))) O zi bună s-aveţi,domnule Berbece!! Apelativul folosit vă diferenţia de alţi postaci…cu care polemizez sau îi polenizez eu pe site)))

  13. Acum trebuie să fac o observaţie,dragă doamnă…Io zic că domnul Berbece ar fi bun de politician…ar ieşi un politician bun din dânsul,mult mai bun ca lady Pocora,purtătoarea de cuvinte a pnl))Poate aude domnul Martin..şi-i propune lui Berbece…să fie manageriatul uslist))

  14. Doamna Ghinea, daca va vine sa „refulati” inseamna ca simtiti, ca va pasa, caracteristici ce lipsesc cu desavarsire multora de pe aceste meleaguri !
    Raspunzandu-va PUNCTUAL la cele mentionate, doresc sa va spun ca :
    1. Faptul ca oamenii PLATESC fondul de sanatate nu ajuta cu nimic unitatea noastra ! In primul rand ca, per global, contributiile locuitorilor judetului nu acopera nici macar 70% nevoile, daramite procentele vehiculate de toti ! In al doilea rand, daca sanatatii i s-ar aloca PROCENTUL care ni se opreste tuturor de 6 %, atunci lucrurile ar fi mult mai roz ! Sa va reamintesc ca sanatatea nu primeste nici macar jumatate din cat contribuim noi ?
    2. Din pacate, nu agreez retoricul cand vine vorba de lucruri serioase ! Nu inteleg ce inseamna pentru Dumneavoastra „afaceri de familie” si tare as fi curios sa definiti aceasta idee ! Si va astept maine sa vedeti rezultate ! Iar in ceea ce priveste adresarea, am confirmari ca, atunci cand lumea nu mi se adreseaza, vorbesc cu „mai Berbece”. Nu suport fatarnicia, acesta a fost sfatul meu !
    3. Legat de achizitii, pot sa va (re)confirm (imi permiteti sa preiau din stilul Dumneavoastra) ca atributiile unui director financiar-contabil nu au de-a face cu achizitiile ! Cu atat mai putin mi-as permite eu, personal, sa fac asta. Am mult prea mare respect pentru propria mea persoana ca sa ma cobor la asemenea practici. Cred ca singurul lucru pe care-l pot detine oamenii, cu adevarat, este ceea ce au primit de la Dumnezeu, adica sinceritatea propriului cuvant. Ca unii nu-l au, asta nu mai tine de mine, ci de educatia si de vointa fiecaruia. In ceea ce priveste cantitatile de orice fel, exista posibilitatea generarii de rapoarte MULT mai detaliate decat v-ati putea astepta ! Si aici nu ma refer doar la achizitii, ci si la consumuri, gestiuni, etc. Sistemul informatic (prea)mult trambitat de mine este principala metoda de justificare fara de care nu m-as fi incumetat sa imi desfasor activitatea intr-o asemenea institutie ! Pledoaria numerelor cu „bis” tine de achizitii ! Credeti-ma ca numerele contractelor este ultimul lucru care ma intereseaza in activitatea mea !
    4. Lista de achizitii publice nu este obligatia mea sa o fac publica. Scuze se pot gasi, de la primirea finantarii extrem de maruntita astfel incat este imposibil sa-ti creionezi o astfel de lista pana la dimensiunea necesarului global. Insa voi face tot ce tine de mine ca aceasta lista sa fie postata pe site.
    4 (bis). Aici ati facut o afirmatie pe cat de neintemeiata pe atat de nejustificata ! Eu nu v-am „reprosat” vreodata ca s-a intamplat ca in scurta mea activitate aici sa primesc 2 solicitari de informatii la interval de 10 zile din partea ziarului Dumneavoastra, continand acelasi tip de solicitari de informatii, dar semnate de 2 persoane diferite ! Usa mea este intotdeauna deschisa ! Da, v-am mentionat intotdeauna ca NU EU sunt managerul acestei institutii si ca orice solicitare trebuie adresata managerului si nu directorului financiar-contabil ! Imi reprosati MIE ceva de tine de altcineva ! Nu cred ca este corect atata vreme cat deschiderea mea fata de oricine a fost mai mult decat totala ! Si, legat de organele de cercetare, indiferent care or fi ele, nu cred ca nu se pot „descurca” ! Si stiti de ce ? Pentru ca au la dispozitie un sistem informatic bine pus la punct. Mai departe, vom vedea !
    5. Aici aveti dreptate ! In incercarea mea de a prioritiza activitatile, s-a intamplat sa intarzii raspunsul catre Dumneavoastra si mi-am cerut scuze personal si acum public ! Insa, v-am raspuns. Si o voi face intotdeauna !
    6. Daca se fura, cum spuneti Dumneavoastra, lucrurile vor iesi la lumina mai devreme sau mai tarziu ! Insa am increderea ca aceste actiuni, prin limitarile si prin mijloacele moderne, vor fi stopate inca de la inceput. Pentru ca este singura varianta prin care putem supravietui.
    Eu vreau sa-mi cer scuze daca am deranjat cu ceva si va garantez, asa cum am facut-o intotdeauna nu numai Dumneavoastra ci si oricui care mi se adreseaza ca, atata timp cat sunt angajat in acest spital usa biroului meu va fi deschisa astfel incat oricine sa poata sa aiba acces la informatie si sa rezolve probleme, desigur, in limita atributiilor mele.

  15. Danut, nu stiu daca sa iau mesajul tau ca un repros sau ca un compliment. Stiu doar un singur lucru : atata timp cat politica in Romania inseamna sa minti, eu n-o sa fac politica, chiar daca va trebui sa inlocuiesc tastatura cu sapa sau daca nimeni in Romania nu va mai apela la cunostintele mele, desi cu siguranta o sa gasesc de lucru in Germania sau prin alta parte ! Cu alte cuvinte, politica zilelor noastre nu mi se potriveste si refuz cu indarjire o astfel de implicare. Daca vorbim de „voluntariat” (vad ca si pe tine -sper sa nu te deranjeze modul de adresare- cat si pe doamna Ghinea va zgarie la urechi aceasta notiune, ilogica dintr-un punct de vedere pur „romanesc” dar necesara in conditiile actuale) cand vine vorba de discutii, de solutionarea unor probleme personale, ma implic neconditionat. Si incerc sa ma limitez doar la asta. Asa ca NU POLITICA !

  16. E compliment,măi Adrian…eşti printre puţinii conducători de instituţie,despre care se scrie ceva de rău în Ştirea,ce are putinţa de a comunica)) Repet…ongul e soluţia pt un copil abandonat..sau un alt caz deosebit!! Că banii colectaţi pentru sănătate nu ajung la CNAS…nu-i corect…iar să acoperi ilegalităţi cu alte ONGISME,,io cred că nu-i legal…cu tot civismul şi credinţa şi dragostea faţă de semeni!!!!!!!!!!!Noţiunea de voluntarism nu mă deranjează pe mine…şi cred că nici pe doamna Ghinea….eu ştiu ce-i aia CLACĂ..să-ţi ajuţi vecini sau rude…eu când vreau ajut pe cine vreau,individual….unde funcţionează milostivenia ,că nu poate legea!!! În cazul spitalului avem LEGI după care trebuie să funcţioneze instituţia..cu finanţare bicefală sau tri…dar nu cu ONGUL şi poveşti cu donaţii de cereale şi alte bartere…că nu asta scrie în fişa posturilor domniilor voastre din CA!! Păi faceţi şi-un Bingo,Berbece..o asociere ceva…lasă iubirea ta cu aproapele…ccă pe alt site citesc de unu Zamfir…de mă doare capul ce dragoste de banul public văd la el))

  17. Multumesc pentru compliment, Danut ! Insa, crede-ma, complimentul este ultimul lucru de care am nevoie acum. Si stii de ce ? Pentru ca acuzatiile nu se refera la atributiile mele ! Iar asta este cel mai deranjant ! Am trecut ieri, luni, printr-o situatie asemanatoare : am avut un control de la „finante” in care mi se reprosa, sub presiunea unei amenzi de minim 8,000 lei ca nu am respectat anumite reguli de raportare ale datelor financiare. Intrand in detalii si contactand reprezentantii Ministerului Sanatatii, am constat cu stupoare ca, datorita unei greseli a unui functionar, EU eram acuzat, nevinovat fiind. La solicitarea finantarilor pentru salariile angajatilor din UPU, banii, in loc sa vina din sursa de finantare buget, au venit din cea a veniturilor proprii. Fiind vorba de salarii, o cheltuiala importanta, am solicitat la DSP o explicatie privind provenienta fondurilor si mi s-a spus ca „asa au venit banii” ! Normal, am achitat salarile oamenilor, taxele aferente, etc pentru ca acum sa suport, complet nevinovat fiind, acuze venite din partea celor de la „finante”. Desigur, am facut SCANDAL, singurul lucru ce se face cu seriozitate in tara asta, iar problema a fost lamurita !
    Imi recomanzi un „bingo” ! Danut, tu urmaresti stirile ? De ce spitalul Mary Curie din Bucuresti a fost renovat COMPLET printr-o fundatie ? Si aici vorbim de MILIOANE de eur ! De ce cei de la Hospice Brasov isi fac un centru in Bucuresti pentru ingrijiri paliative de MILIOANE de eur pe fundatie ? Oare aia sunt prosti ? Stii de cand ne chinuim sa facem un centru de paliatie in Slobozia ? Vorbesti de ilegalitati ! CARE ilegalitati, Danut ? Vrei informatii ? Perfect ! Cel mai sugestiv document este extrasul de cont al asociatiei ! Stii de ce ? Pentru ca toate incasarile zilnice din donatii se depun ZILNIC in banca, iar ORICE plata se face prin ordin de plata ! Stiai ca, in statutul asociatiei, sunt prevazute lucruri ca : asociatia are un singur obiectiv – sustinerea functionarii si dezvoltarii Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia; membrii asociatiei (cei care cotizeaza in permanenta, membrii fondatori, presedintele, vicepresedintii) nu au dreptul la nici un fel de remuneratie pentru activitatea prestata in cadrul asociatiei, etc ? Legile de care mentionezi tu dupa care ar trebui sa functioneze spitalul SUNT POVESTI DE ADORMIT COPIII ! Stii ca UPU este finantata direct de la Ministerul Sanatatii ? Insa DOAR pentru salarii, medicamente si materiale sanitare ! Insa, crezi ca UPU merge fara curent electric ? Cu echipamente la care nu se fac revizii periodice ? Angajatii UPU ar putea sta fara sa-i pazeasca cineva ? Toate astea cad in sarcina spitalului ! Adica avem cheltuieli suportate de spital, iar venituri… oha !
    Hai, te rog, sa nu facem caterinca de ambitia si osteneala unor oameni. Daca vrei detalii, ti le dau oricand ! Nu vorbim de „iubire fata de aproapele”, ci de incercarea de a tine un spital in „viata” ! Si inca ceva : te rog sa nu ma asociezi cu absolut NIMENI din spital ! Eu raspund doar pentru ce fac eu.

  18. Hai că deja începi să mă consideri fraier,Adriane..eu nu-ţi ridic la fileu..,că eşti economist bun ..e clar, dar las-o cu ONGul …eu nu ştiu ce asocieri în participaţiune sunt pe la spitalele pomenite de tine..şi cine-s fondatorii celor onguri. Iar despre ONGul vostru…dă şi nume de membri fondatori şi pe cei ce-l conduc…şi te rog să nu-mi spui mie că legile după care ar trebui finanţat spitalul..sunt POVEŞTI de adormit copiii…că înseamnă că guvernanţii sunt ANARHIŞTI..nu cetăţenii nemulţumiţi!!! Iar despre ce numeşti TU ,Berbece ..DONAŢII zilnice…io-ţi spun că-s IMPUNERI sau CONDIŢIONAREA unui act medical,pentru care cetăţenii plătesc la CNAS..Bani luaţi cu japca de la bolnavi…AIA ÎNSEAMNĂ UMANISMUL VOSTRU…dar ce plm ai impresia că dacă procurorii sunt nişte moluşte coabitace…chiar suntem toţi tâmpiţi şi nu ştim ce-i aia o lege? Eu ţi-am zis că eşti bun de politician..nu vezi ce m-ai plimbat cu introducerea cu controlul de la fisc..şi rezolvarea neînţelegerii…cca şi cum vrei să transferi încrederea de acolo,cu salariile…pe ONGul ce ÎNCASEAZĂ CONDIŢIONAREA ACCESULUI LA ASISTENŢĂ MEDICALĂ…şi-o numeşti TU CU OLARU ŞI ZAMFIR…DONAŢIE!!! NU_I DONAŢIE!!!!Aşa că lasă prelucrările astea ideologice cu mine..fă cu procurorii şi cin vă aviză asocierea cu ONGul!! ASTA E PĂREREA MEA; BERBECE…acum să vedem cine naiba ne susţine polemica)) Dacă am fost puţin nepoliticos…asta e..iertare nu cer nici când ştiu că n-am dreptate..da’ acum când sunt convins că am dreptate))) Totuşi cu-n Bingo era mai bine, Adriane…”donam” şi io…dar întreabă-l pe Zamfir,poate scorneşte juristul din el o normă psdistă pt Bingo la spital))

  19. E parerea ta, Danute si ti-o respect ! Daca te-as fi luat de fraier, nu mi-as fi pierdut timpul sa-ti raspund la postari, desi raspunsurile sunt o forma de respect, dupa parerea mea. Astazi doamna Ghinea a pus o intrebare pertinenta, dupa parerea mea, desi ma gandeam oare cum i-o fi venit ideea, insa din postarea ta am inteles : oare se pregateste ong-ul pentru a fi privatizat spitalul ? Dupa ideile expuse, asta gandesti si tu. Ei bine, ma bucur sa-ti raspund ca astea sunt doar simple speculatii ! Spitalul este PUBLIC, detinut de Consiliul Judetean ! Si nu cred ca aceasta institutie ar fi de acord cu preluarea principalei unitati medicale a judetului de un ong, indiferent cat de mare ar fi acela ! Cu privire la membrii fondatori… in statut se mentioneaza foarte clar (doar eu insumi l-am creionat) ca membrii nu pot fi remunerati ! Asa ca unii si-au luat demult gandul de la acest ong. Cu privire la asocieri… stii ca, la infiintarea unui ong, contributia minima este de 700 lei ? Iar pentru infiintare e nevoie de minim 4 persoane ? Probabil nu esti convins de utilitatea acestui ong si n-am cum sa te acuz pentru asta ! Insa, un singur lucru repet : din afara, situatia se vede altfel decat de aici, din miezul problemelor ! Si inca ceva : nu stiu, sincer, cine sunt membrii fondatori ai fundatiilor Salvati Copiii sau Hospice Brasov, etc. Stiu doar ca au realizari de sute de milioane de euro, ca, referindu-ne la amandoua, au departamente de PR (public relations) si „funds raising” uimitor de mari si de bine remunerate ! Si nu au prevazut in statute mentiuni gen „fara salariu” sau cine stie ce alte bazaconii ! Sa nu mai vorbim de salariile conducatorilor ! Apropo : stiai ca orice spital care se respecta are cate un ong prin „apropiere” ? Fundeni, Colentina (acolo este fosta directoare economica de la Spitalul Judetean Slobozia pe un post similar), Universitar, etc. Acolo de ce nu-s probleme ? Aia de ce nu fac paine ? Sau conserve pentru iarna ? Stii… se striga „HOTII”, iar cand merg la Bucuresti dau bani cu ambele maini, insa nu zic nimic ca deh, sunt la „capitala” ! Hai sa fim seriosi !
    Stii, cred in dialog, in gasirea unor solutii, in oameni dornici de implicare si de buna credinta ! Probabil ca va veni si randul acestora ! Insa, daca mai dureaza mult situatia asta, a lipsei finantarii, a dezinteresului fata de cel de langa, a acuzelor nefondate, o sa-i las pe altii mai competenti sa se ocupe de probleme ! Si, stii cum se spune, timpul le demonstreaza pe toate !
    Nu trebuie sa-ti ceri iertare pentru nimic, Doamne fereste ! Eu iti multumesc pentru dialogul pertinent si pentru timpul pierdut pentru raspunsuri. Cu siguranta esti de buna credinta ! Si tare mi-ar face placere sa putem discuta fata in fata despre aceste subiecte, cu hartii in mana si situatii detaliat definite ! Nu ca sa ma justific, dar ca sa mai stie cineva in caz ca o sa-mi iau bocceluta si o sa-mi vad de treaba mea. Odata si odata se umple paharul, deh.
    PS. Ce se mai bucura unii ! Si ce mi-ar mai face vant ! Insa, cum ziceam si astazi, eu nu calc pe „putregaiuri” ! Imi place sa-mi pastrez directia si sa fiu sigur de cat de solida e aceasta !

  20. Asta se întâmplă,Adriane….se experimentează privatizarea prin ongisme….şi mă bucur că şi doamna Ghinea a sesizat şi a întrebat. Ce ne spui despre onguri şi binefacerile lor…asta înseamnă; fie s-au asociat cu spitalul fie că au adus aparatură,ong ul are cotă parte fie din încasările de pe urma aparatelor fie că foloseşte în interes privat ceva spaţii din spitale. Ongul era bun doar de de ajutat bolnavii,cum spui că aveţi un copil abandanat sau alte cazuri deosebite. Şi cum spitalul este deţinut de CJ,normal că m-apucă criza văzînd că bani pentru fucţionarea decentă a spitalului nu-s…dar de festivisme şi alte târguri ..are domnul Ciupercă grijă, Deci ongul şi donaţia vin în urma nefinanţării ….probabil ca urmare arăzboiului dintre Ciupercă şi Olaru. Păi să le fie ruşine…ce să zic…eu în locul lui Olaru…demisionam…nu făceam io ongul să demonstrez că-s ambiţios….dar aşa e la unii…nu concep viaţa fără funcţie..o fi vreun drog şi directoratul,că am destui amici ,chiar şi rude ..ce au devenit depresivi şi cam dilii după ce nu mai fură domnu directoreee))

  21. @Adrian Berbece : Este adevarat ca dr.Olaru incaseaza bani de la Spital ca manager , de la UPU ca si coordonator activitate , de la Colegiul Medicilor ca presedinte si de la ONG-ul despre cares-a scris ? Degradant !!!

  22. Danut,nu pot sa neg ca, de cand sunt eu director economic, nu s-au incercat diverse tertipuri de a se „privatiza” cumva fie partea de radiologie, fie tratamentul pacientilor oncologici prin radioterapie, fie de infiintare a unor centre private pe diferite specialitati. Insa, pot sa afirm cu tarie ca, intotdeauna, m-am opus si ma voi opune amestecului dintre public si privat,avand motive clare ce tin, in primul rand, de gestionarea resurselor. Asa ca, atata vreme cat voi fi eu in functie, iti garantez ca ma voi opune. Dupa, n-am de unde sa stiu. Legat de „spaga”, poate cei „dilii” chiar merita starea „de dupa” ! Poate se face dreptate cumva ! Cat despre afirmatiile „contabilului”, pot spune urmatoarele : desi dr. Olaru figura ca si coordonator UPU, nu avea nici o indemnizatie suplimentara ! Si spun asta pentru ca verific statele de plata, in calitate de director financiar-contabil. Detinea aceasta functie pentru ca in spital nu exista un medic specialist pe medicina de urgenta. In momentul in care a devenit dr. Telehuz medic specialist, dansa a devenit coordonator UPU. De la Colegiul Medicilor din nou pot confirma ca nu incaseaza nimic. Iar legat de acest subiect, oricine din presa poate face o solicitare si i se va raspunde in legatura cu aceasta problema.

  23. In ceea ce priveste ong-ul, daca veti citi postarile de mai jos, veti vedea ca s-a afirmat in mai multe randuri ca in statutul ong-ul este prevazut ca membrii nu sunt remunerati in nici un fel. Asa ca nu mai credeti toate barfele ! Avem cu totii calitatile si defectele noastre, insa exagerarile nu-si au rostul !

  24. Nu ştiu ce părere să am despre Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia fiindcă
    nu am fost pe acolo de peste cincisprezece ani. Comentariile mele se referă
    la acest subiect strict prin prisma celor relatate de prieteni, colegi, oameni care, nu de puţine ori, au fost umiliţi în această unitate ce se vrea de elită.
    Cu ceva timp în urmă, la Antena 1 Slobozia, la conducerea căreia se află de o groază de ani, sigur cel mai analfabet şi agramat manager, tov. Ionescu, am urmărit o emisiune realizată tocmai de acesta, cu medicul Olaru, care-şi
    etala solariile şi producţia de excepţie. Stau şi mă-ntreb: oare nu cumva acele „donaţii” provin şi din gospodăria gospodarului Olaru?! Bine’nţeles că
    dl. Berbece nu ştie. Poate ştie vreo femeie de serviciu.

  25. @Adrian: Ai factut ca Base „nu l-am lovit cu pumnul in stomac ” , nu ne interesau doar „idemnizatiile” Poti sa ne spui cumulat pe toate statele de plata si de la spital si de la minister citi bani incaseaza lunar d-nul dr.Olaru si d-nul jr.Zamfir ? Sunt bani publici si trebuie sa fiti transparenti , dac nu aveti nimic de ascuns !!!

  26. Pe SORIN il respect. Ii citesc de mult timp comentariile, pertinente, obiective, unele derapaje de nuanta punandu-le pe seama implicarilor efective in subiectele comentate. Insa, nu inteleg de ce va dati cu parerea legat de ceea ce anume stiu sau nu. Sunt un om direct, din fericire pentru mine si din pacate pentru altii. Si pot sa afirm, pentru ca sunt implicat in aproape tot ce inseamna Asociatia Ajutor pentru Sanatate Ialomita ca stiu cine si ce „doneaza” ! Si raspunsul meu este ca stiu, domnule Sorin. Iar informatiile pe care le aveti sunt adevarate ! Sunt produse in cantitati considerabile, donate (sa repet ? DONATE) de dr. Olaru. Si aici mentionez, dar nu ma limitez la pepeni, rosii, ceapa, chiar branza, uneori, cand productia, dupa cum spunea dansul era mai mare si nu se vindea. Si mi se pare un gest exemplar ! Nu stiu cati donam ceea ce nu mai folosim sau ne este in plus. Eu unul o fac mai rar. Asa ca, domnule Sorin, nu va sfiiti sa intrebati. Daca stiu, va voi raspunde cu toata placerea ! Si respectul. Cat despre „contabilul”, va informez ca luni, 28 octombrie, voi posta ca si comentariu la acest articol, informatiile solicitate. Nu pentru a demonstra ceva, ci pentru corectitudine.

  27. @Adrian Ati promis ca luni 28.10.2013 veti posta total venituri incasate lunar de d-nii Olaru si Zamfir ! Da cu virgula ???

  28. Îi mulţumesc d-lui Berbece pentru aprecieri. E adevărat, nu suport să fiu contrazis acolo unde ŞTIU.Că informaţiile mele or fi sau nu corecte, totuşi, daţi-mi voie să mă îndoiesc de altruismul dezinteresat al managerului Olaru, ţinând cont de proasta reputaţie pe care o are, cea referitoare la şpăgi şi aroganţa cu care tratează pacienţii sau eventualii
    pacienţi. Şi aici ŞTIU.
    P.S.: Cred că dl. Berbece este de acord cu mine şi în ceea ce priveşte agramatismul eternului tov. Ionescu.

  29. Rusinica d-le Adrian , ne minti cu nerusinare , azi 05.11.2.13 dr.Olaru era inca coordonator la UPU Ialomita siii… incasa bani …si multi !!! Risinica !!!

  30. D-nul Adrian Berbece nu doreste sa ne informeze de cistigurile sefilor lui .
    Sa-l ajutam ! Este adevarat ca d-nul dr.Olaru incaseaza cumulat peste 260 milioane pe luna ? Este adevarat ca d-nul jurist Zamfir incaseaza cumulat peste 200 milioane pe luna ? (incasazi pe state de plata de la spital , min. sanatatii ,colegiul medicilor si asociatia … )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *