DSV Ialomiţa – mult zgomot pentru puţină brânzică şi niţel lăptic…

Distribuie articolul:

În data de 31 Mai, printr-un comunicat dat presei, DSV se laudă că „urmare a unei convorbiri telefonice primite în noaptea de 19 spre 20 mai 2017 din partea DSP Ialomiţa, prin care DSVSA era notificată cu privire la prezentarea în UPU Feteşti a unui număr de 8 persoane cu semne clinice specifice unei toxiinfecţii alimentare, manifestate ulterior consumului de brânză telemea achiziţionată din piaţa agroalimentară Feteşti, consilierii din cadrul DSVSA au identificat producătorul, au fost efectuat verificări asupra condiţiilor de igiena în care se desfăşura activitatea de procesare lapte şi au recoltat 5 probe de brânză telemea pentru examene de laborator, consecutiv dispunându-se suspendarea activităţii şi reţinerea de la comercializare a produselor aflate pe stoc. După finalizarea investigaţiilor de laborator şi ca urmare a obţinerii unor rezultate nesatisfăcătoare la examenul microbiologic au fost confiscate şi neutralizate 49,64 kg brânză telemea şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 lei. În perioada 16-17 Mai, în urma notificărilor primitecornul si laptele 2 de la unităţile de învăţamânt din Sălcioara şi Bueşti, care reclamau calitatea necorespunzătoare a laptelui distribuit în cadrul Programului Guvernamental denumit generic „Lapte-Corn” consilierii DSVSA au recoltat probe din patru loturi de lapte. După finalizarea analizelor de laborator  s-au eliberat buletine de analiză cu rezultate necorespunzătoare la examenul fizico-chimic pentru toate cele patru loturi fapt ce a determinat DSVSA Ialomiţa să dispună reţinerea de la consum a produselor incriminate şi solicitarea retragerii acestora de către producător. DSVSA Ialomiţa a comunicat rezultatul analizelor de laborator şi către DSVSA Tulcea, instituţia cu atribuţii de supraveghere şi branza 2control asupra producătorului”

DSV, OPC, dar şi DSP ….

…..sunt cele mai (i)responsabile instituţii ale statului care trebuie să vegheze asupra activităţii unităţilor economice care colectează, produc, ambalează şi comercializează astfel de produse. Pe cale de consecinţă a neconformităţilor descoperite ca urmare a controalelor efectuate, DSC, OPC, DSP ar trebui să ne ferească pe noi, consumatorii de intoxicaţiile alimentare care, de la un timp, sunt din ce în ce mai frecvente. Din păcate, activitatea inspectorilor se dovedeşte a fi heirupistă, doar din când în când şi doar „cu ordin de sus” inspectorii descinzând pe teren, acolo unde se petrec toate…Căci, sunt ani de zile de când pe piaţa lactatelor şi nu numai a acestor produse agro-alimentare se produc ilegalităţi în ceea ce priveşte calitatea. Brânză care „n-a văzut laptele”, lapte din care s-a extras prea mult grăsimea, iaurt care se zeruieşte, dar şi alte produse la care s-au adpugat preparate din lapte fiind, rând pe rând, incriminate pentru disconfortul abdominal, greaţa şi alte probleme de sănătate ale consumatorilor!

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *