În Ialomiţa doar 6 – 7 cetăţeni au refuzat CARD-ul de sănătate

Distribuie articolul:

GEANTA cjasÎncepând cu data de 1 februarie 2015, în sistemul public de asigurări de sănătate se utilizează cardul, atât de către asiguraţi, cât şi de către furnizorii de servicii medicale, medicamente şi, după caz, de către furnizorii de dispozitive medicale. Până în data de 31 martie vor funcţiona în paralel, atât cardul, cât şi actuala formă de evidenţă.
„ …Am mai avut 70.000, în noiembrie, şi le-am expediat la destinatar şi s-au întors că nu i-am găsit acasă vreo 6.700. Acestea se află la Casa Judeţeană de Sănătate Ialomiţa, aranjate în ordine alfabetică, am şi început să le distribuim noi. Am dat deja vreo 300 până acum, din cele care s-au întors la CJAS. (…) Începând din data de 26 ianuarie, ultima tranşă de expediere prin Poşta Română, din 93.444 de carduri, am început să le expediem săptămâna aceasta. În total am avut de distribuit 175.000 de carduri. (…)” ne-a declarat domnul Geantă – directorul Casei de Sănătate Ialomiţa. Ştiam ce mare tam-tam s-a produs pe parcursul derulării proiectului de relaţionare, pe bază de CARD, dintre pacient-medici-farmacişti-bugetul de stat, l-am întrebat pe directorul CJAS Ialomiţa câţi au refuzat CARD-ul card fotocare, în opinia unora dintre creştinii ortodocşi, citit invers ar însemna DRAC, numele diavolului, al satanei…„Sunt şi la noi vreo 5 – 6 persoane care, din punct de vedere religios nu vor să primească aceste carduri. Au făcut cereri, în scris. Dar cred că or să revină când or avea nevoie (…) Când se activează cardul se bagă codul PIN format din patru cifre. Ca la cardul de la bankomat. Nu ştiu ce număr zic ei că ar fi înscris pe CARD. Pe ele nu se vede nimic, nici un număr.” , a mai spus directorul Geantă.
De menţionat că pentru a înlătura frica şi a elimina reticenţele legate de cip-ul impregnat în card, mai-marii peste Casa Naţională de Sănătate au propus introducerea unor carduri cu bandă magnetică sau semnătură electronică. Acestea însă vor fi achiziţionate contra cost, fiecare solicitant trebuind să achite 3 euro, adică vreo 15 lei. De ce nu au fost confecţionate toate cardurile cu bandă magnetică, astfel eliminând una dintre cauzele care au născut atâta controverse? Iată încă o întrebare de (ne)pus!
(I.G.)

 


Distribuie articolul:

2 thoughts on “În Ialomiţa doar 6 – 7 cetăţeni au refuzat CARD-ul de sănătate

  1. N-au înţeles nimic.Nu este vorba de nr.666 ci de faptul că prin acceptarea acestui card devenim sclavii sistemului,şi rezervoare de organe.Din păcate se fac presiuni asupra cârcotaşilor să accepte-eu a trebuit să insist 2 luni pentru eliberarea unei adeverinţe alternative-noroc că am găsit niste funcţionari amabili-cărora le mulţumesc-care au înţeles situaţia şi mi-au eliberat adeverinţa.

    1. Da, cardul e util…în primul rând anulează posibilitățile de fraudare , ingineriile alea cu rețete…apoi cine-l folosește rămâne și cu-n istoric medical, bun vreodată, de nevoie. Io nici n-am deschis plicul..încă nu m-am îmbolnăvit, și sper nici să nu-l deschid încă vreo 15-20 de ani:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *