Sănătate

Ialomiţa : Vaccinuri antigripale distribuite abia în decembrie!

VACCINURI IL 2

Ministerul Sănătăţii s-ar putea face vinovat pentru contaminarea oamenilor cu virusul antigripal care „a bântuit” nestingherit atâtea săptămâni în care trebuia să fie administrat, astfel populaţia (mai ales copii şi bătrânii) să fie imunizată.

Ca în atâţia alţi ani, cei (i)responsabili nu s-au simţit datori să îşi organizeze această activitate astfel încât să nu mai fie întârzieri nepermis de mari. Ca în atâţia alţi ani, cei care se plâng veşnic de nivelul salarizării, nu şi-au cerut scuze şi, mai mult ca sigur, n-ar fi de acord să li se diminueze salariul pentru nerealizarea acestui deziderat ce trebuia transformat în obiectiov VACCINURI ILprioritar al activităţii Direcţiilor de Sănătate Publică (DSP).

La sfârşitul primei decade a lunii decembrie 2017, printr-un comunicat remis presei, DSP Ialomiţa anunţa că Ministerul Sănătăţii a distribuit în Ialomiţa 31.282 de doze de vaccin antigripal. Câte persoane ar trebui, ar fi indicat, ar fi bine să se vaccineze, reprezentanţii DSP nu s-au învrednicit să ne anunţa. Cel mai probabil şi-au spus în sinea lor că dacă ne interesează îi vom întreba! Doar că şi dacă i-am întreba şi ne-ar răspunde, dar n-ar putea să ne şi spună când vor veni celelalte doze, de ce ce acestea au sosuit atât de târziu şi dacă va fi cineva sancţionat pentru această iresponsabilitate, ce folos, nu? Aşa că având informaţia, o furnizăm, în speranţa că oamenii care vor să se treacă mai uşor peste simtomele gripei sezoniere, ar trebui să solicite medicilor de familie să le administreze şi lor vaccinul. Asta, desigur, dacă nu cumva medicii se vor plânge că nu au primit suficiente doze! Cum noi ştim că vaccinul antigripal trebuie administrat ÎNAINTE ca virusul să se răspândească, adică mai pe la mijlocul toamei, de preferat în luna octombrie, inutil să vă mai întrebăm dacă vi se pare firesc ca abia în decembrie să ÎNCEAPĂ a fi distriibuit, nu? 

Lasa un comentariu

sixteen − twelve =