Ialomiţeni implicaţi în dosarul MAFIA CĂRNII

Distribuie articolul:

* Printre cei implicaţi în acest dosar se numără mai mulţi ialomiţeni: Florin Dănilă, Antonio Laurenţiu Burlacu, Vasile Corbu, Georgeta Neagu, Crăciun Dinu şi Aurel Ghiţă.

Dosarul „Mafia Cărnii” a fost deschis în 2014, după un scandal vizând acuzaţiile de înşelăciune şi corupţie. Acest dosar conţine acuzaţii de evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse din carne alterată. Evaziunea fiscală se ridică la un prejudiciu de peste 70 milioane de euro. Firme fantomă cumpărau carne aproape expirată şi ouă din Uniunea Europeană, din state precum Polonia, Olanda, Marea carne mafie 2Britanie, etc. Carnea era introdusă în ţară şi vândută unor distribuitori care, la rândul lor, o vindeau unor producători de mezeluri. Reambalată, carnea cu probleme de natură organoleptică şi, nu în ultimul rând, fiscală, era vândută consumatorilor. După ce instituţiile statului s-au autosesizat, iar Organele de cercetare penală s-au pus pe treabă, sute de tone de carne au fost retrase de pe piaţă sau distruse. Conform SRI, fapta săvârşită de cei implicaţi reprezintă o ameninţare la adresa siguranţei naţionale.

Ancheta procurorilor DNA în dosarul „ Mafia alimentară” capătă noi dimensiuni. Anchetatorii au stabilit că membrii grupării au derulat „operaţiuni comerciale triunghiulare scriptice”, valorificând mărfuri fără forme legale pe piaţa internă, cu eludarea legislaţiei privind obligaţiile fiscale generate de TVA, impozit pe profit. Reuşita fraudei fiscale a fost posibilă datorită măsurilor de precauţie folosite şi sprijinului funcţionarilor fiscali ai statului român, ai organelor de urmărire penală”, susţin anchetatorii. Din materialul procurorilor DNA, administrat în cauză, sesizări ale ANAF, rapoarte de inspecţie fiscală, constatare Serviciul Specialişti din cadrul DNA rezultă faptul că următoarele societăţi comerciale au cauzat următoarele prejudicii bugetului de stat : SC Avicola Mihăileşti (39.515.023 de lei), SC Avicola Crevedia (89 988 299 de lei), SC Crescător Expert (25.863.815 de lei), SC Lenovo Intern Line (7.676.003 de lei), SC Synergy Invest (13.069.576 de lei), SC Verdo Stim (18.961.492 de lei), SC Bixaro Line (1.118.896,42 de lei), SC Delta Universal Trade (13.744.412 de lei), SC Agro Delta Express (27 818 109 de lei), SCmafia dosar Elwaya Market (18.435.012 de lei), SC Carmistin (50 292 399 de lei), SC Atifco International S.A (17.401.057 de lei). Prejudiciul a ajuns la aproape 70 de milioane de euro, după ce anchetatorii au descoperit noi nereguli.
Conform informaţiilor oferite de DNA, vina fiecăruia dintre ialomiţenii cercetaţi se prezintă după cum urmează:
1. Florin Dănilă – şeful serviciului rambursări TVA din cadrul DGFP Ialomiţa. Acesta, împreună cu Traian Ilie, inspector în cadrul ANAF, a “favorizat direct sau prin influenţarea subordonaţilor care desfăşurau verificări fiscale rezultatul controlului fiscal efectuat la societăţile fantomă pentru a ascunde implicarea lor în circuitul evazionist, prin efectuarea unor inspecţii fiscale formale şi prin aplicarea de sancţiuni contravenţionale formale (modice)”. Aceştia îndrumau firmele cum să-şi modifice declaraţiile fiscale depuse la Administraţia Finanţelor Publice Slobozia prin depunerea unor declaraţii rectificative, cu scopul obţinerii restituirilor de TVA, deducerii de TVA în mod ilegal şi ridicării măsurilor asiguratorii.
2. Antonio-Laurenţiu Burlacu (35 de ani), născut în Slobozia, domiciliu în Bucureşti, este implicat în coordonarea operaţiunilor comerciale derulate de societăţile fantomă, în racolarea persoanelor (cetăţeni români) dispuse să devină asociaţi în cadrul acestor firme în schimbul unor sume de bani şi în reprezentarea respectivilor agenţi economici în relaţia cu autorităţile fiscale şi poliţie. Stabileşte cu Moubarak Mahmoud Sleiman detaliile privind operaţiunile în care sunt implicate zeci de societăţi fantomă.
3. Vasile Corbu (52 de ani), născut şi domiciliat în comuna Traian, este administratorul firmei SC Bixaro Line SRL, care a adus prejudicii bugetului statului în valoare de 1.118.896,42 de lei. În trecut, el a făcut puşcărie tot pentru asemenea fărădelegi…Apoi a devenit consilier local şi, dovadă că „năravul din fire nu are lecuire”, iată s-a „dedulcit” iar…
4. Georgeta Neagu (46 de ani), născută în comuna Mihail Kogălniceanu, domiciliu în Slobozia, întocmea documentele contabile aferente activităţii desfăşurate de societatea SC Bixaro Line SRL.
5. Crăciun Dinu (41 de ani), născut şi domiciliat în Slobozia, agent de poliţie în cadrul IPJ Ialomiţa – Serviciul de Investigare a Fraudelor. Cunoscând faptul că sunt întreprinse cercetări penale pentru evaziune fiscală într-un dosar privind pe Bixaro Line SRL a întocmit pentru reprezentantul societăţii, Vasile Corbu, actele necesare pentru ridicarea sechestrului instituit în vederea recuperării prejudiciului.
6. Aurel Ghiţă (46 de ani), născut în Moviliţa, domiciliu în Bucureşti. A furnizat documente fictive pentru transporturile declarate de către societăţile controlate de Moubarak Mahmoud Sleiman.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *