Economic

Infracţiuni (şi) în sectorul silviculturii Ialomiţa

silvicultura POLITIA

* Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au desfășurat activități pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură.

În perioada iulie – august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură, în baza planului “Scutul Pădurii 2017”.

Astfel, din verificările efectuate la două exploatări forestiere ale unei societăți comerciale cu acest profil de activitate, polițiștii au constatat că unitatea economică ar deține cantitatea de 208 m3 de lemn de plop, depozitată în afara fondurilor forestiere, fără documente care să ateste îndeplinirea condițiilor cu privire la legalitatea provenienței acestora.silvicultura pol

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amenzi în valoare de 12.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, fiind ridicată în vederea confiscării întreaga cantitate de material lemnos, în valoare de aproximativ 31.050 lei, care a fost dată în custodia Ocolului Silvic Slobozia.

De asemenea, pe parcursul activităților au fost efectuate controale și la două depozite ale unei alte societăți comerciale. Polițiștii au constatat faptul că în cele două depozite ale unității economice nu ar fi fost deținută cantitatea de 6.835 m3 material lemnos, cantitate determinată ca diferență între stocurile scriptice și faptice. În cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amenzi de 30.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, și s-a dispus confiscarea valorică a volumului de 6.835 m3  material lemnos, în valoare de aproximativ 920.000 lei. La activitățile derulate, alături de polițiști, au participat reprezentanți ai Gărzii Forestiere, dar și cei ai Ocolului Silvic. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

11 − 7 =