Ironia sorţii: Ionașcu critică administraţia PSD

Distribuie articolul:

În urma conferinţei de presă a senatorului Gabi Ionaşcu, la care am fost invitaţi să participăm, nu mare ne-a fost mirarea să aflăm că „senatorul melcilor” este pus pe harţă atunci când vine vorba de politică şi partide opozante ale PMP. Subiectele abordate de fostul primar al Sloboziei, Gabi Ionaşcu au fost multe şi care mai de care mai acide la adresa taberei social-democrate din care senatorul a fost exilat în anul 2012. Unul dintre subiectele dezbătute mult mai puţin decât am fi vrut toţi cei prezenţi în sală, a fost acela referitor la salariile parlamentarilor majorate de la 1 iulie 2017, subiect care părea să nu-i fie tocmai confortabil acestuia. Cu greu am reuşit să aflăm, în special pentru a informa plătitorii de taxe şi impozite faptul că senatorul Ionaşcu ridică lunar de la casieria Parlamentului României 9 salarii minime pe economie, şi asta fără să ţinem cont şi de activitatea din cadrul comisiilor parlamentare, activitate care suntem convinşi că este remunerată suplimentar şi îndestulător. Dintr-un calcul scurt rezultă peste 11.250 lei pe ştatul de plată. Pe lângă toate acestea, senatorul Gabi Ionaşcu ne-a mai „povestit” şi despre suma de bani din bugetul statului pusă la dispoziţie fiecărui parlamentar pentru cheltuielile din cadrul cabinetelor inventate iniţial pentru a face vocea electoratului auzită prin consultările dintre alegător şi parlamentar. Această practică însă s-a schimbat de-a lungul timpului, acum cabinetele parlamentare fiind o sursă constantă şi sigură de stoica si ionascu FRATIangajare pe o perioadă de minim 4 ani pentru oameni apropiaţi aleşilor neamului.

Imatur şi pompieristic? Cine zice ăla e! 

 Pentru că această conferinţă de presă a fost programată vineri 14 iulie 2017 şi după ce ne-a umplut capetele care priveau încrezătoare spre week-endul ce avea să vină, cu toate „realizările măreţe” ale sale din poziţia de demnitate publică pe care a căpătat-o cu puţin peste două mii de voturi, parlamentarul Ionaşcu Gabi a scurmat puţin în pământul în care aparent îngropase securea războiului politico-administrativ şi a început să dea în stânga şi în dreapta cu ascuţitu’: „Este cunoscut faptul că PSD încă de la începutul asumării guvernării a dat dovadă de amatorism şi incompetenţă. Pentru prima data în România s-a întâmplat ca partidul să-şi demită propriul guvern. PSD-ul a dat dovadă de un comportament imatur şi pompieristic, dovada este faptul că după ce au avut un program de guvernare declarat la începutul investirii guvernului Grindeanu, ei l-au modificat de natură să ne îngrijoreze şi să confirme atât opinia mea cât şi a partidului din care fac parte, faptul că PSD-ul şi-a înşelat propriul electorat.” După această declaraţie tragicomică, ţinând cont că vine de la omul care în cele două mandate de primar al Sloboziei una declara public în presa aservită cu contracte pe bani grei pentru promovarea imaginii primarului Ionaşcu şi alta făcea în spatele uşilor închise ale primăriei Slobozia, demnitarul Ionaşcu a trecut şi la „prietenul” său de la cârma CJI şi anume Victor Moraru. Senatorul a felicitat iniţiativa PNL Ialomiţa prin care partidul de dreapta a încercat stoparea celebrei achiziţii a sediului BCR pentru suma de 87,5 miliarde de lei, şi asta fără a pune la socoteală modernizarea de încă 20 şi ceva de miliarde de lei pe care Victor Moraru deja o pusese la cale simultan cu achziţia, şi acesta a mai spus că este de neadmis ca într-un judeţ sărac precum Ialomiţa, singurele fonduri nerambursabile să fie accesate numai prin programul PNDL: „Evident că toţi ne aşteptam ca domnul campion al fondurilor europene pe care le-a gestionat şi la oraşul Amara de care eu am aflat în campania electorală cu cele 21 de contracte din care 10 încheiate într-o singură zi pentru hârtii, pentru a produce hârtii şi nu neaapărat dezvoltare, acelaşi demers îl urmează şi în mandatul de preşedinte al CJI. Este de neadmis să te comporţi ca un vătaf în instituţia pe care o reprezinţi. Este de neadmis să aloci 87,5 miliarde de lei pentru cumpărarea unui sediu în detrimentul finalizării lucrărilor la podul de peste Ionascu pahar APAPrahova spre exemplu, de la Dridu, care este amânat de 10 ani.”

Apa noastră cea de toate zilele

Poate cel mai interesant subiect pentru cititori a fost spre finalul conferinţei atunci când fostul edil al Sloboziei a fost întrebat insistent despre celebrul proiect extrem de controversat supranumit de presa acelor vremuri „apa lui Ionaşcu”. Ei bine, trebuie să menţionăm că pe cât de vocal a fost atunci când a discutat despre greşelile opozanţilor săi politici, pe atât de defensiv a fost atunci când jurnaliştii l-au întrebat despre isprăvile sale în ceea ce priveşte puţurile forate la mare adâncime din care oraşul Slobozia este alimentat cu apă. În definitiv acesta a afirmat faptul că nu este vina sa pentru calitatea jalnică a apei care curge la robinetul fiecărui  cetăţean, şi că defapt este vina primarilor care au urmat la cârma oraşului, respectiv Stoica Alexandru şi Mocioniu Adrian, pentru că nu au modernizat staţiile de tratare a apei cu mecanisme de filtrare moderne. În replică la întrebarea pe care i-am adresat-o cerând lămuriri despre motivul pentru care a iniţiat o investiţie care nu este complet funcţională şi despre care ştia că nu va putea fi folosită fără acele mecanisme de filtrare despre care nu a vorbit niciodată oamenilor, acesta a replicat: „Dumneavoastră, domnule Ghinea, când vă duceţi să cumpăraţi o pereche de pantofi, nu o probaţi?”  Carevasăzică domnule senator, vă scuzaţi spunând că defapt nenorocirea populaţiei oraşului Slobozia şi inducerea unei munci silnice suplimentare aspra locuitorilor oraşului de a căra bidoane cu apă plată de la magazine dar şi a unei cheltuieli majore pe cap de locuitor, a fost doar o încercare eşuată? Un fel de ruletă rusească în care aveam şanse 50% ca această apa să fie bună de consum şi 50% să fie exact atât de mizerabilă ca în prezent? Mergeţi cumva pe premisa că n-am avut noroc şi am tras băţul scurt? Ghinion, nu-i aşa?

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *