Sănătate

Mariana Iancu merge mai departe!

MARIANA

 În Parlamentul României s-a reluat şi stă să se voteze şi-n cea de-a doua Cameră,  propunerea privind criteriile de concurs pentru funcţia de manager al spitalului, unii politicieni fiind pro, iar alţii contra obligativităţii de a fi medic dacă vizezi ocuparea funcţiei de director.

Asta, în condiţiile în care, de ceva vreme, director poate fi şi un economist. Fiind vizată şi funcţia raportată la specializarea doamnei Mariana Iancu, şi-anume cea de director al spitalului, deşi nu e medic, ci economist, SPITAL manager totidomnia-sa a declarat în conferinţa de presă desfăşurată în ultima zi a lunii Ianuarie 2017, că merge mai departe. „…Acum, după 3 luni şi jumătate, vă pot spune că indiferent dacă peste câteva luni, adică la şase luni, voi rămâne în acest sistem sau nu, alegerea unui manager, altceva decât medic, este o alegere pe care eu aş face-o !” . Asta a declarat doamna Mariana Iancu în chiar deschiderea conferinţei de presă în care s-a prezentat situaţia economico-investiţională, dar şi situaţia funcţionării, pe Secţii, a activităţii medicale. Mai apoi, pe parcursul întâlnirii cu jurnaliştii, a factorilor de decizie, doamnei i s-a tot cerut să spună dacă va participa la concursul ce se zăreşte la orizontul aşteptărilor domniei-sale, dar şi a conducerii CJI ca structură care patronează, investiţional, această unitate medicală. „ Normal că voi participa la concurs. Am început un drum, trebuie să-l continui! (…) Eu vă spun la momentul ăsta, că peste 3 ani, spitalul ăsta va fi unul dintre cele mai moderne spitale din ţară ! Şi vă cer să facem o echipă. Cu bune şi cu rele. Ni le asumăm. Dar, haideţi să credem într-un proiect! (…)” .

SPITAL cuvint presa

Discuţia a fost de-a dreptul interesantă, şi chiar dacă întrebările noastre au fost multe, de răspuns s-a răspuns destul de bine fiecăreia dintre întrebări. Şi când, în final, doamna manager a mai şi spus că s-a hotărât să delege greaua misiune privind relaţia cu presa, doamna doctor Vâlcea Precup fiind cea căreia îi revine această sarcină extra-profesională, chiar şi noi am înţeles că poate şi doamna a înţeles, poate şi şefii domniei-sale au înţeles că presa are pretenţia de a constata o doză mai mare de transparenţă în tot şi-n toate cele ce se petrec, mai ales într-un spital! Ce-a mai spus, cine a spus, veţi avea posibilitatea să puteţi urmări într-o postare video pe adresa online www.ziarulstirea.ro

Lasa un comentariu

1 × five =