Miza mare, trafic de influenţă pe măsură

Distribuie articolul:

* Peste 200 de MILIARDE de lei vechi. Atâta bănet au vehiculat acuzaţii. În speţa asta, cel puţin! Că, mai mult ca sigur, la fel ca în cazul multor altor inculpaţi, nici el nu-i la prima abatere. Din păcate, pe cei mai mulţi, ANAF nu-i prinde niciodată! Din varii motive…

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Mitacu Mihai, sub aspectul săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
În cauză există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.
Inculpatul Mitacu Mihai a pretins suma de 16.000 lei, în două rânduri, în cursul lunii mai 2014, suma de 9000 lei şi în cursul lunii iunie 2014, suma de 7000 lei, de la numitul Radu Traian Iulian, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public din cadrul Direcţiei Regionale Anti-fraudă Bucureşti, în vederea finalizării favorabile a controlului fiscal efectuat de către inspectorii fiscali la SC Vlams Holding SRL Slobozia şi pentru ridicarea măsurii de indisponibilizare aplicată de această instituţie asupra unor bunuri aparţinând societăţii şi a consemnului vamal dispus asupra transporturilor intracomunitare efectuate de SC Vlams Holding SRL Slobozia.
Din comunicatul de presă remis am reţinut pentru cititorii noştri că faţă de inculpatul Mitacu Mihai s-a dispus măsura preventivă a reţinerii, dar numai pe o durată de 24 de ore.
Cronologia evenimentelor (ne)fericite

În luna decembrie 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Mitacu Mihai, administrator al unei societăţi comerciale, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile concurente de:
– Evaziune fiscală în modalitatea omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.
– Evaziune fiscală în modalitatea evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea unor operaţiuni fictive, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada februarie 2009 – 31 Mai 2010, inculpatul Mitacu Mihai, evaziune fiscalaîn calitate de administrator de fapt al unei societăţi comerciale, nu a înregistrat în totalitate, în evidenţa contabilă a firmei, operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 14.245.967 lei (echivalentul a 3.383.840,14 euro), compus din 4.081.274 lei TVA şi 10.164.693 lei impozit pe profit.
De asemenea, în semestrul al II-lea 2009, în aceeaşi calitate, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii documente care nu îndeplinesc calitatea de ‘document justificativ’, aferente unor tranzacţii comerciale fictive, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum total de 5.926.665 lei (echivalentul a 1.404.722,57 euro), compus din 3.440.004 lei TVA şi 2.486.661 lei impozit pe profit.
Prejudiciul total, cauzat prin cele două modalităţi ale infracţiunii de evaziune fiscală, a fost de 20.172.632 lei, echivalent al sumei de 4.781.264 euro.
În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ce aparţin inculpatului Mitacu Mihai. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *