Actualitate

Mocioniu – un primar care se va plimba două săptămâni în ASIA

MOCIONIU vizita

„Vizita din ASIA face parte din planul Asociaţiei Municipiilor din România pentru valorificarea susţinută a potenţialului extern al organizației și identificarea de noi canale de colaborare cu omologii din statele Europene” transmite, printr-un comunicat de presă, primarul Mocioniu.  

În perioada 29 martie – 15 aprilie a.c., edilul-şef va porni într-o călătorie împreună cu colegii de-ai lui care fac parte din aşa-numita Asociaţie a Municipiilor din România.  Pentru această deplasare în interes de serviciu (sanchi!), Mocioniu va avea la dispoziţie o sumă de bani care, la o adică, nu ni s-ar părea mare dacă însăşi deplasarea nu ni s-ar părea a fi o găselniţă prin Mocioniu Bruxellescare „băieţii deştepţi” ai administraţiei publice locale se pot plimba ca „Vodă prin lobodă”. Sau în Asia..!

Şi nu faptul că va „sparge” şi el nişte bani din bugetul local (vreo 5000 de euro, dacă e să ne ne încredem în ceea ce spun „sursele” noastrre) este revoltător, ci această inoportună preocupare turistică a primarului care este Adrian Mocioniu. Căci, înţelegem din chiar postările lui pe facebook, musiul doar ce s-a plimbat la Bruxelles, acolo unde, cică, a avut întrevedere cu europarlamentarul Corina Creţu şi, împreună cu alţi PSD-işti au … „pus ţara la cale” pe drumul ce conduce către o mai flexibilă accesare a fondurilor europene…Aşadar, Japonia, China, Coreea de Sud sunt ţări pe care el le va vizita, chipurile, ca să vadă care-s oportunităţile vizând niscaiva parteneriate public-private ce s-ar putea derula în viitor. Ştiind cât de ineficient s-au plimbat înaintaşii lui (ex-primarul Gabi Ionaşcu şi ex-primarul Alexandru Stoica) dimpreună cu consilieri locali ai aceionascu si CHINEZIIlor vremuri, ne permitem a spune că tocmai aceste „antecedente” în astfel de obiceiuri politco-administrative, ne fac să putem pune pariu că Primăria nu va putea să raporteze cu mândrie că datorită vizitei primarului au venit nişte firme cu  afaceri în Slobozia. Faptul că nici după atâţia ani de…când aleşii locali s-au plimbat în China, în Slobozia nu avem oameni de afaceri străini acolo, în prea scumpa investiţie denumită „ Parc de afaceri pentru IMM”, este o dovadă în plus că, în realitate, astfel de vizite de lucru, nu sunt decât excursii întru desfătarea celor care, altfel, au tupeul de a considera că slujesc doar interesele comunităţilor, bla, bla, bla! Cu ce „bagaj de cunoştinţe” se va întoarce Mocioniu din  deplasarea trâmbiţată ca fiind în interesul public, nicidecum în interes personal, sigur că rămâne să aflăm şi să vă comunicăm …ce-o să ne comunice, obligat fiind de lege să prezinte un raport detaliat!

Lasa un comentariu

twelve + 7 =