Economic

Patronii primesc bani în plus pentru ucenici

UCENICIE

În data de 11.07.2017, a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr.164/2017 pentru modificarea Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă şi a Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Potrivit prevederilor actului normativ menţionat, au fost modificate cuantumurile subvenţiilor pe care angajatorii le primesc dacă organizează ucenicie la locul de muncă sau încheie un contract de stagiu cu absolvenţii AJOFM fbde învăţământ superior.

Astfel, angajatorii care organizează ucenicie la locul de muncă potrivit domeniilor de activitate specifice, pot beneficia de o subvenţie din bugetul asigurărilor pentru somaj în cuantum de 1.125 lei/lună, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, respectiv 12, 24 sau 36 de luni, în funcţie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul.  În ceea ce priveste angajatorii care încheie un contract de stagiu cu absolvenţi de învăţământ superior, aceştia pot beneficia de o subvenţie al cărei cuantum a fost modificat şi care la aceasta dată se ridică la suma de 1.350 lei/lună. Subvenţia se acordă la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, respectiv 6 luni.

 

Lasa un comentariu

four × 2 =