Politică

Primarul oraşului Ţăndărei încearcă să revină la „butoane”

Tandarei primar

* Este vorba despre unicul şi inegalabilul Roman George Cristian, acest edil proaspăt reales al oraşului Ţăndărei, despre care mulţi spun că este unul dintre protejaţii fostului preşedinte al C.J Ialomiţa, Silvian Ciupercă.

Aşa cum am mai relatat, relaţia mentor-învăţăcel precede cu mult timp cercetarea penală a amândurora, atunci când „profesorul trăsnit” Silvian Ciupercă făcea legea nestingherit de organele de cercetare penală, pe raza judeţului Ialomiţa iar primarul Roman Cristian executa ordinele emise pe linia partidului-stat PSD, pe arealul localităţii Ţăndărei. Vă întrebaţi probabil, ce au în comun cei doi oameni politici, în afară de sigla PSD tatuată adânc în suflet? Să începem prin a preciza că amândoi au fost primari ai micului orăşel Ţăndărei, după un timp asemănările s-au transpus şi în faptul că organele de cercetare penală au făcut percheziţii în birourile ambilor politicieni, precum şi în locuinţele acestora şi cei doi au ajuns în vizită la „beciul domnesc”, amândoi fac parte din PSD, ambii sunt sau au fost cercetaţi pentru că au jonglat cu banii publici. Între timp, primarul Roman Cristian a fost condamnat la 2 ani şi 9 luni de închisoare cu suspendare, precum şi o condamnare complementară potrivit căreia i se interzice dreptul de a-şi exercita funcţia de primar, funcţie în care a fost ales în luna iunie 2016. Astăzi, 15 februarie 2017 însă, inculpatul Roman Cristian a făcut deliciul unei situaţii comice şi s-a prezentat în faţa completului de judecată de la Tribunalul Ialomiţa însoţit de avocat, nu înainte de a fi poftit afară de un om al legii, care nu avea cunoştinţă că respectivul cetăţean este fostul primar al oraşului Ţăndărei şi are calitate în dosar. Poliţistul nu i-a permis condamnatului să stea pe culoarul sălii de judecată, fiind poftit afară din sală. Însoţit de avocat, cazul fostului edil nu a putut fi judecat pe fond din cauza faptului că dosarul în care a fost condamnat, se află încă la Curtea de Apel Bucureşti. Însă, judecătorul a admis înscrisuri privind excepţia de neconstituţionalitate din partea fostului primar, cu privire la OUG 14/2017, cea care anulează celebra OUG 13/2017 pentru care peste 600.000 de oameniTANDAREI Roman febr au ieşit în stradă la începutul lunii februarie a.c.

Carevasăzică, Roman George Cristian, prin această excepţie invocată „încearcă marea cu degetul” şi are speranţă cu privire la deciziile de la Centru, care încă îi mai pot salva pielea de această condamnare. Mai exact, dacă toate astrele se aliniază pentru Roman Cristian, guvernul Grindeanu va face în aşa fel încât OUG 14/2017 să fie declarată drept neconstituţională şi să îşi reia efectele controversata OUG 13 prin care acesta se poate „scutura” de condamnare şi poate să revină în funcţia de primar al oraşului Ţăndărei, acolo unde are acces la „butoanele” care l-au consacrat.

Victor Ghinea

Lasa un comentariu

6 + 3 =