Ştiri

Profesorul Papacu Nicolae primeşte titlul de „cetăţean de onoare”

Nicolae Papacu

Născut la data de 25 noiembrie 1956 în comuna Traian din judeţul Brăila şi absolvent al Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti, profesorul Nicolae Papacu în cei 39 de ani de carieră didactică a reuşit încetul cu încetul să devină un etalon al sistemului de învăţământ ialomiţean.

Record greu de doborât

Cele peste 160 de premii atât naţionale cât şi internaţionale obţinute alături de elevii pe care i-a coordonat de-a lungul carierei (2 medalii de aur şi 1 medalie argint la concursul internaţional de matematică – Arhimede; premiul I – 10, premiul al II-lea – 4 şi premiul al III-lea – 11 toate în cadrul competiţiei Olimpiada Naţională de Matematică) nu sunt singurele realizări ale profesorului Papacu. Inclusiv activitatea extra-şcolară tangentă cu materia pe care o predă în timpul orelor de curs a făcut ca acesta să fie considerat de mulţi colegi de catedră, părinţi şi elevi drept cel mai bun profesor de matematică din judeţ. Cu peste 9 cărţi de matematică al căror autor şi/sau coautor este, având peste 32 de lucrări originale de matematică (articole şi note matematice) dar şi peste 400 de probleme originale de matematică publicate în gazete de specialitate precum Romanian Mathematical Magazine, Octogon Mathematical Magazine şi Arhimede Mathematical Journal, profesorul Papacu Nicolae a avut şi încă mai are un aport semnificativ în cadrul matematicii la nivel înalt.

Dedicare fără limite

Printre activităţile, competenţele şi responsabilităţile pe care profesorul Papacu le are se numără şi elaborarea baremelor de evaluare şi notare în ceea ce priveşte evaluările şi examenele naţionale pentru disciplina matematică având funcţia de monitor al calităţii. Acesta mai este şi membru al comisiei de concurs la barajele de selecţie pentru constituirea echipelor României care au participat la Concursul Internaţional de Matematică Arhimede atunci când Asociaţia Arhimede împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării au organizat în perioada 2007-2014 concursul la care au participat echipe din ţări precum România, Spania, Serbia, Germania şi Moldova. Mai trebuie menţionat faptul că profesorul Papacu este de asemenea redactor-şef al Revistei de Matematică din Ialomiţa, iar rezultatele muncii sale i-au adus în anul 2017 „Diploma de excelenţă” pentru întreaga activitate desfăşurată în cadrul Societăţii de Ştiinţe Matematice din România. Acestea fiind spuse nu putem decât să-i urăm multă sănătate şi împliniri în continuare.

 

Victor Ghinea

Lasa un comentariu

seven + nine =