S.C. TRANSBUS S.A. Feteşti – mereu în graţii şi iarăşi cadorisit

Distribuie articolul:

* Cel mai probabil, încă de-atunci se ştia că tot această firmă va fi cea aleasă pentru a i se atribui contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de calatori în municipiul Feteşti, anunţul nr.4876 din data de 21.04.2015 fiind o simplă formalitate.

Aşadar, având cunoştinţă despre Expunerea de motive a Primarului Municipiului Feteşti; Raportul arhitectului sef din cadrul Primăriei Municipiului Feteşti; Raportul de avizare al comisiei urbanism din cadrul Consiliului Local Municipal Feteşti şi, desigur, adresa S.C.TRANSBUS S.A. Feteşti, nr.05/2015, în şedinţa ordinară desfăşurată în data de 29.01.2015, cei 19 consilierii locali prezenţi au adoptat Hotărârea nr. 7 privind atribuirea în folosinţă gratuită S.C.TRANSBUS S.A. Feteşti a unui teren situat în Feteşti, str. Călăraşi, nr.503, pe perioadă de 15 ani.
În fapt, prin această HCL i se dă firmei un teren în suprafaţă de 5.973 mp, având categoria de folosinţă curţi-construcţii, în scopul organizării şi desfăşurării activităţii de transport public local de călători în municipiul Feteşti. Înconjurat din cele patru zări, de terenuri aflate în domeniul privat al municipiului, terenul dat firmei naşte fel de fel de suspiciuni, mai mult sau mai puţin posibile în viitor. Ce vrea firma să construiască acolo, înţelegem din facsimilul alăturat. Ce nu înţelegem este de ce i se dă acestei firme acest bun imobil „ în folosinţă gratuită”? Doar pentru că este o Societate pe Acţiuni oarecum aflată în subordinea consilierilor locali?

          Cine-i TRANSBUS?

Este o firmă de transport persoane, prin curse regulate. Aşa după cum se ştie, de cursele regulate beneficiază şi anumite categorii sociale care au gratuitate pe transport. Pentru aceste persoane statul decontează transportul! Unde decontează? În conturile firmelor agreate. Agreate, de către onor consilierii locali. Aşadar, SC TRANSBUS este o Societate pe Acţiuni (S.A.), ce se subordonează Consiliului Local, din moment ce instituţia îi şi aprobă bugetul, nu? Din bugetul afişat ochilor vigilenţi (sanchi!) ai celor 19 consilieri locali prezenţi la şedinţa amintită câteva rânduri mai sus, înţelegem că are, în medie, 39 de angajaţi. Potrivit detalierii indicatorilor economico-financiari prevăzuţi în HCL nr. 24, veniturile din prestaţia serviciului public sunt pentru S.C. TRANSBUS S.A., în sumă de 1.630.000 lei. Ceea ce, în lei vechi, înseamnă peste 16 MILIARDE. Dacă e mult sau puţin nu discutăm azi, fiindcă ar trebui să ne întrebăm unde merg, şi de unde mai vin călătorii, cetăţeni care, altfel, nu prea mai au locuri de muncă? Şi dacă „mersul pe jos face piciorul frumos”, e greu de înţeles de ce-ar lua „de la Moară pân’ la Gară” autobuzul…Deci, nu discutăm veniturile, ci doar – un pic – cheltuielile. Nu discutăm nici măcar rubricile prevăzute a cuprinde în ele eventualele sume de bani pe care această firmă ar fi dispusă să le cheltuiască pentru sponsorizare cluburi sportive, unităţi de cult şi ajutoare umanitare şi sociale. Că, dacă aşa e B.V.Ch-ul „stas” , n-au ce face contabilii firmelor, e clar! Dar, ţinând cont de faptul că onor consilierii locali aprobă bugetul acestei societăţi, am putea discuta măcar suma aia prevăzută în Anexa 1, la rd. 104 – 105, pag 71, din care (nu) înţelegem de ce Valentin Stănescu, directorul TransBus SA., trebuie să mai încaseze (pe lângă salariul inclus în aşa-numitele „cheltuieli de personal” care nu-s deloc modice!) încă 40.000 de lei, şi-n anul 2015? Mai cu seamă că, atunci când a fost să li se ceară primarului şi consilierilor să sprijine cumpărarea unor autobuze, feteştenilor li s-a spus (?!) că SC TRANSBUS a încheiat „pe pierdere” anul financiar-contabil, nu-i aşa, domn’ director?
(I.G.)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *