Unul „pe ducă”, altul „pe ţeavă”, mulţi în cârdăşie…

Distribuie articolul:

Slobozia este un biet cătun care, după aşa-zisa Revoluţie, a încăput pe mâna PSD-iştilor. Asemenea acestei localităţi sunt multe. În judeţ şi-n toate judeţele ţării.
În cei 26 de ani postdecembrişti, Slobozia a avut 3 primari de…tip suveică. În sensul că Gabi Ionaşcu a ajuns primar după ce şeful lui a murit în chiar timpul procesului penal intentat ziarului Ştirea, în fapt, mie deoarece musiul a considerat că îi şifonasem imaginea. Viceprimar fiind, moldoveanul i-a luat locul primarului ardelean. Cât a fost primar Gabi Ionaşcu, viceprimar i-a fost Alexandru Stoica. După ce Ionaşcu a fost debarcat, oarecum intempestiv, colegul lui de partid şi de administraţie i-a luat locul. Cetăţenii şi jurnaliştii cârcotaşi au bănuiala că, imediat ce-au ajuns primari, atât Ionaşcu, cât şi Stoica au făcut ceea ce trebuia făcut pentru ca să nu atragă atenţia „Organelor” (de cercetare financiar-contabilă!) şi, pe cale de consecinţă, să fie nevoiţi să răspundă şi penal, nu numai cu funcţia.
Peste Slobozia, au mai trecut, deci, patru ani de guvernare PSD-istă.
26 de ani. Douăzeci şi şase de ani! Cum a fost posibilă o astfel de dictatură? Cine ar putea fi considerat „vinovatul de serviciu”? Opoziţia, desigur! Şi fiecare dintre noi, cetăţenii-alegători, cei care nu s-au prezentat la vot! Şi dacă acei cetăţeni care nu au votat, pot fi beneficia de „prezumţia de nevinovăţie” fiindcă n-au ştiut că voturile membrilor şi simpatizanţilor PSD sunt suficient de multe încât să „atingă pragul electoral”, politicienilor Opoziţiei ar trebui consideraţi cei mai vinovaţi pentru realegerea PSD-iştilor în cele mai multe dintre primării şi în fruntea Consiliului Judeţean – instituţia care, prin alocaţii bugetare, a reuşit să menţină în preferinţele electoratului pe cei ce, în fapt, făceau parte din tagma jefuitorilor…
Le place sau nu, PSD-iştii trebuie să admită că, timp de 26 de ani, patrimoniul judeţului Ialomiţa a fost jefuit. Terenuri şi clădiri concesionate pe doi lei, apoi vândute pe doi bani. Sume impresionante de bani publici „topiţi” pe Studii de Fezabilitate pentru fel de fel de proiecte, unele rămase nefinalizate, altele rămase neîncepute, multe realizare cu preţuri „umflate” şi care încorporează mita, evaziunea fiscală, abuzul în serviciu, abuzul de funcţie.
Timp de 26 de ani, locuitorii acestui oraş au tot sperat că va începe să fie mai bine, şi pentru ei şi pentru Slobozia. „Dar de-acum s-a isprăvit”, vorba poetului! S-a isprăvit răbdarea pentru că s-a isprăvit şi puterea de înţelegere a „meandrelor concretului”, cum a zis, cândva, tătuca Iliescu. Şi-odată isprăvită răbdarea, ca să nu se facă „moarte de om”, cetăţenii aşteaptă să se facă – iarăşi – alegeri!
Cum nici nu mai e aşa mult până-n luna Iunie, când o să mergem la vot, mizând pe acumularea de nemulţumiri administrativ-sociale (şi politice, pe cale de consecinţă!) Organizaţia Judeţeană Ialomiţa a PNL are deja „pe ţeavă” candidatul pe care să-l arunce în lupta cu PSD-istul care urmează a-i lua locul primarului care este „pe ducă”. Căci, nimeni nu crede că PSD este un partid sinucigaş care să n-aibă o „rezervă de cadre”, din care să (ex)tragă la sorţi candidatura altuia, Stoica rămânând să facă la fel cum a făcut Ionaşcu…
Ar mai fi, desigur, şi varianta prin care PSD să vrea (prietenii ştiu de ce!) să se sinucidă băgând, intenţionat, la înaintare pe Stoica, astfel făcând jocurile PNL. Dar, desigur, acesta este un scenariu…În realitate, Martin este politicianul care s-a (tot) pregătit să ajungă primar al celei mai mari localităţi din Ialomiţa. Şi-acum că şi sondajul de opinie al electoratului arată cât se poate mai clar că în preferinţele alegătorilor el ocupă primul loc, Martin a acceptat să se sacrifice (şi) pe altarul Primăriei municipiului Slobozia.
Ioan Martin este, de ani de zile, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Având suficientă experienţă şi în plan administrativ, nu numai politic, Martin pare să aibă „lipici” chiar şi la cei care nu s-au prea înghesuit să meargă să voteze. Ceea ce poate fi o bilă albă pentru el şi, desigur, voturi în plus pentru PNL.


Distribuie articolul:

One thought on “Unul „pe ducă”, altul „pe ţeavă”, mulţi în cârdăşie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *