Politică

ALDE Ialomiţa: „Suntem gata de lupta electorală”

Ionel Gae Norica Nicolai

Preşedintele ALDE Ialomiţa a reiterat susţinerea din partea organizaţiei judeţene pentru Norica Nicolai, actualul europarlamentar din partea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, pentru candidatura acesteia pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Gae Ionel vicepreşedintele CJI: „Doamna Norica Nicolai continuă această luptă pe care România o duce în Parlamentul European, acea luptă de apărare a drepturilor şi libertăţilor românilor şi ale României şi sperăm ca de această dată românii să trăiască în Europa cu demnitate. Aşa cum s-a semnat acel tratat de aderare la Uniunea Europeană în care noi, România, ne angajam ca să ne asumăm toate acele obligaţii pe care ni le impune tratatul, ne dorim ca şi drepturile românilor să fie egale cu ale celorlalţi cetăţeni din U.E. Eu cred că doamna Norica Nicolai care se află pe locul întâi pe lista de candidaţi a ALDE şi este onorant pentru noi acest lucru, va fi un europarlamentar extraordinar de bun şi cu toţii o cunoaştem că este un bun patriot ce a luptat pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, nu numai în Europa ci şi în România.” a concluzionat acesta în introducerea invitatei sale speciale cu ocazia desfăşurării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din primăvara acestui an.

În continuarea discursului politic dar într-o altă notă ceva mai personală, europarlamentarul Norica Nicolai a continuat prin a spune faptul că petrecând şi lucrând 18 ani în Călăraşi, judeţul Ialomiţa i-a fost aproape nu doar prin prisma distanţei relativ scurte între cele două judeţe, ci şi prin faptul că o parte din familia sa locuieşte în Ialomiţa şi a stăbătut meleagurile ialomiţene de multe ori înainte de a activa în politică, dar şi după acest moment al carierei sale.

Norica Nicolai: „Dacă astăzi judeţul Ialomiţa arată diferit de acum 30 de ani lucrul acesta se datorează nu numai oamenilor din Ialomiţa ci şi influenţei pe care aderarea României la Uniunea Europeană a avut-o asupra comunităţilor noastre. Dacă mergem în satele judeţului Ialomiţa vom vedea în fiecare un semn al U.E. precum un drum, canalizare, grădiniţe renovate, şcoli renovate. Sigur că nu este mult şi nu este ceea ce ne-am fi dorit, dar este după părerea mea un bun început. Alegerile din 26 mai sunt alegeri despre Uniunea Europeană, despre viitorul nostru în Europa dar sunt şi alegeri despre România. Eu cred că dacă în 11 ani nu am reuşit ceea ce puteam să facem pentru a valorifica prezenţa noastră ca membru cu drepturi depline în U.E este din cauza erorilor unor oameni politici, a mentalităţilor lor greşite şi faptul că niciodată mulţi dintre ei nu au pus ca prioritate în acţiunea lor politică România. Tot ceea ce am făcut în Parlamentul European în aceşti ani a avut ca ţintă puţin mai bine pentru cetăţenii români. Dublul standard pentru noi este o prioritate şi am lucrat în acest mandat la regulamentele europene care încearcă să atenueze impactul produselor alimentare care sunt importate din Europa şi care adesea sunt cauzatoare de frustrare pentru cetăţenii care cumpără aceste produse. M-am bucurat că în acest domeniu Guvernul României ne-a sprijinit şi am reuşit să adoptăm un regulament care interzice ca alimentele care se comercializează de către companiile europene în România să nu mai aibă substanţe active mai puţine în comparaţie cu cele din alte state şi să aibă calitatea necesară pentru că dincolo de preţ, dincolo de calitate este o formă de respect pe care o datorează aceste companii cetăţenilor români şi europeni.” a spus Norica Nicolai în încheierea vizitei în teritoriu, afirmând faptul că acest dublu standard se aplică românilor nu numai în cazul alimentelor ci şi în cazul medicamentelor dar şi altor bunuri şi servicii iar promisiunea sa de a remedia aceste discrepanţe între România şi ţările occidentale rămâne valabilă în cazul în care va câştiga un nou mandat de europarlamentar.

Lasa un comentariu

twelve − 2 =