Computer Tomograf recent instalat la Spitalul de Urgenţă din Slobozia

Distribuie articolul:

* La acest moment aparatul deţine toate autorizaţiile de funcţionare şi începând de luni 01.10.2018 a intrat în marianafuncţiune.
Deşi, în aroganţa-i nestrămutată, managerul Mariana Iancu ar fi putut să comunice presei sau, şi mai bine, să fi invitat presa să vadă „minunea”, spre nemulţumirea noastră, a jurnaliştilor, madama s-a mulţumit doar cu postarea pe site-ul instituţiei a unui anunţ, cel mai probabil, considerând că noi altă treabă nu avem decât să stăm toată ziua cu ochii pe Internet, astfel „navigând” pe site-urile tuturor instituţiilor. Ba, auzim că ’mneaei şi-a şi permis să apostrofeze un jurnalist, pe motiv că nu a văzut şi, pe cale de consecinţă, nu a consemnat despre faptul că începând cu data de 2 octombrie 2018, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, va funcţiona noul aparat Computer Tomograf „Neusoft 16 Essence”.
Din motive ce ţin de deontologie, nu trecemn cu vederea anunţarea cetăţenilor care, spre nefericirea lor, au devenit sau urmează să devină pacienţi care au nevoie de investigaţii medicale ce presupun folosirea unui Tomograf Sloboziaasemenea aparat medical.

Aparatul a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, în cadrul unui proiect în valoare de aproape 20 de milioane de Euro. Mai exact 19,8 milioane euro finanţat de Banca Mondială.
Actualul Computer Tomograf, va funcţiona la parterul Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, într un spaţiu complet modernizat care va corespunde în totalitate atât nevoilor pacientului, cât şi prevederilor legale.
Numărul pacienţilor care beneficiază, de aceasta investigaţie este în continuă creştere, având în vedere faptul că boala neurologică în special, şi producerea accidentelor vasculare au o patologie ascendentă, vârsta de producere a acestora fiind din ce în ce mai scăzută. Computer Tomograf va funcţiona într-un program de 12 ore zilnic, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia având la acest moment 3 medici radiologi cu competenţă în exploatarea acestuia şi va deservi pacienţii internaţi în cadrul UPU/SMURD, Ambulator precum şi cei internaţi în cadrul secţiilor şi compartimentelor din cadrul Spitalului. Totodată, investigaţiile pot fi efectuate inclusiv cu taxă, având în vedere că sumele lunare alocate de CAS IL, sunt insuficiente pentru nevoile pacienţilor. În ultimele 6 luni ale acestui an numărul total de investigaţii de acest tip a fost de aproximativ 2.700. În acelaşi timp, precizăm faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a achiziţionat un al II – lea Computer Tomograf , prin procedura de licitaţie, prin încheierea unui Acord Cadru, care sperăm că va putea funcţiona începand cu anul viitor.
Ne preocupăm ca nevoile pacienţilor din acest judeţ să fie acoperite de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, prin achiziţia unei aparaturi performante, precum şi prin numărul tot mai mare de medici care vin în spital mariana cjifiecare lună alături de echipa medicală existentă la acest moment”. Mariana Iancu a fost (im)pusă în funcţie, mai întâi ca manager interimar, pe 10 octombrie 2016, aceasta având la acea vreme un salariu net de 4.500 de lei. La doi ani distanţă în timp, Mariana Iancu este manager „plin” şi are un salariu de-a dreptul „nesimţit”, de 21.500 de lei brut. Ca şi dumneavoastră, cititorii acestui ziar, şi noi ne (tot) întrebăm ce face madama pentru cei 12.862 lei, bani „luaţi în mână”? Şi, oricât ne-am strădui să vedem „măreţe realizări” care să poată justifica purcoiul de bani încasaţi lună de lună, din păcate nu Tomograf Sloboziavedem decât anemice acţiuni, şi-acelea atât de controversate încât, atunci când o fi să se deschidă Cutia Pandorei, mulţi „balauri cu şapte capete” se vor repezi să-i sfărâme imaginea de „bun gospodar”. Este şi cazul acestui Computer Tomograf care tocmai ce a fost pus în funcţiune întru ostoirea durerilor unor pacienţi! Doar că aducându-ne aminte toate „meandrele concretului” ce vizează acest C.T. nu putem să nu vedem şi dincolo de aparenţe, şi să spunem că acolo, la Spital, în raport cu marile sume de bani cheltuite, se petrec mult prea puţine fapte demne de a fi urmărite, consemnate şi aplaudate! Dar, poate ne înşelăm şi în foarte scurt timp, doamna Mariana Iancu ne va demonstra că toate promisiunile alea fulminante n-au rămas doar la stadiul de SF-uri, proiecte pe care noi, jurnaliştii cârcotaşi, le bănuim a fi mult prea scumpe şi „băgate la înaintare” chit că investiţia/construcţia/achiziţia/ propriu-zisă n-are prea mulţi sorţi să se transpună în obiectiv de investiţie finalizat!

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *