Firma Polaris a cerut, primarul Mocioniu a propus, consilierii au aprobat ca…să se scumpească gunoiul !

Distribuie articolul:

* Ce credeţi că făcea primarul Mocioniu, în timp ce voi, noi, ne pregăteam săprimaria slobozia petrecem Revelionul? Convoca o şedinţă „de îndată” pentru ca nu cumva noul an să-i prindă pe cei de la Polaris fără să li se fi mărit preţul.

Sub ameninţarea că „începând cu 01.01.2017, S.C. Vivani Salubritate va refuza primirea deşeurilor inerte şi a celor nepericuloase, în cazul în care noua taxă de 80 lei/tonă nu va fi aplicată”, firma Polaris Constanţa a solicitat aprobarea Consiliului Local să mărească tarifele. Cine n-a văzut în ce hal prestează operatorul POLARIS Constanţa, în ceea ce priveşte activitatea de salubrizare a municipiului-reşedinţă de judeţ? Cine nu a înţeles că ridicarea, transportul, depozitarea gunoiului menajer (şi cel rezultat din alte activităţi), dar – mai ales – măturatul străzilor, sunt operaţiuni care lasă foarte mult de dorit, desigur în faţa ochilor celor ce au ochi să vadă? Primarul şi consilierii locali care, dacă nu au încasat „parandărăt”, atunci înseamnă că sunt „orbiţi” de alte interese, unele de grup politic, pe care nu stăm să le distingem azi. Azi ne oprim doar la ceea ce scrie acolo, în cele 21 de pagini, cât cuprinde HCL aprobată în penultima zi a anului care tocmai s-a încheiat. Şi-acolo, la art II (1) scrie că s-a aprobat încheierea unui Act adiţional la contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de salubrizare , în vederea POLARIS alta strada 1modificării tarifelor.

Munceşte Primăria în locul Polaris? 

Cum însă la art III (1) se specifică : Se aprobă modificarea art.7 alin.1 din HCL Slobozia nr.172/2011, privind instituirea taxei speciale de salubritate în municipiul Slobozia pentru persoanele fizice care nu au încheiate contracte cu operatorul de salubritate, cu modificările ulterioare, care va avea următorul conţinut: – „Cuantumul taxei speciale de salubrizare este de 7,00 lei/lună pentru fiecare persoană fizică în parte” , sigur că ne-am amintit că nu sunt puţini cetăţenii care chiar ne-au întrebat : de ce prestează Primăria acest serviciu de colectare a „taxei speciale”? Dacă sunt unii cetăţeni care nu au încheiat Contracte cu operatorul, Primăria ar trebui, cel mult, să-i oblige pe cetăţeni să încheie contract, nicidecum să plătească salariaţi pentru ca să încaseze de la cetăţeni această taxă care intră în conturile firmei Polaris? Plăteşte firma Polaris ceva bănuţi pentru că-şi adună contravaloarea serviciului folosindu-se de forţa de muncă şi de logistica Primăriei polaris-pret-2municipiului Slobozia?

Dacă nu-i „parandărăt”, atunci…(de) ce?

Din motive întemeiate (care vizează chiar şi panica posibil creată în rândul populaţiei ce s-ar simţi ameninţată de noxele degajate de pe platforma dinspre Amara, cea care poate impregna, dăunător, aerul oraşului) nu vom pritoci astăzi asupra activităţii ce se desfăşoară acolo, la Perieţi/Stejaru şi mai spre Amara, în locaţiile pentru care, de la Uniunea Europeană (deci şi din banii românilor, tanti şi nenea Iancu!) s-au „topit” foarte mari fonduri nerambursabile. Azi ne vom rezuma doar la „a pune pe tapet” câteva dintre întrebările pe care cetăţenii ne roagă să le transmitem autorităţilor locale. Şi ele sunt multe! Întrebările. Şi autorităţile! Din motive întemeiate, ce ţin de „încrengăturile” dintre foştii patroni ai firmelor „înfrăţite” pe tărâmul, atât al salubrizării, cât şi al decontaminărilor care se fac, cică, mai mult pe hârtie, unora dintre întrebări nu le facem azi loc în „arsenalul” cu care vom ieşi la luptă, din cauză că se îngroaşă gluma, în ceea ce priveşte maniera în care se mătură străzile (şi nu se mătură şi trotuarele), totul parcă într-o „bătaia de batjocură” care, în orice ţară civilizată, sigur ar fi fost penalizată, autorităţile dovedind prin atitudinea lor că n-au încasat „parandărăt”, drept pentru care nu au de ce să permită unei firme să măture ziua în amiaza mare, folosind mături rudimentare şi oameni lipsiţi de educaţie (măturători cărora nu le este teamă că ar putea să-şi piardă locul de muncă, tocmai fiindcă ştiu că la asemenea munci nu se înghesuie prea mulţi), dar şi maşini din care se scurg zoaie, care parcurg străzile fără prelate, degajând în atmosferă mirosuri dintre cele mai pestilenţiale? Întrebarea fiind una de-a dreptul retorică, nu aşteptăm un răspuns, ci aşteptăm ca SC Polaris să presteze atâta cât trebuie, pentru a merita atâta bănet încasat din cel puţin trei surse: de la fiecare cetăţean, de la fiecare firmă, şi de la Primărie!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *