Locuinţele ANL – „filon” de voturi şi de parandărăt?!

Distribuie articolul:

Vineri, 20 martie 2015, primarul Stoica, dimpreună cu ANL sampanie fb viceprimarii Băcanu, respectiv Muşat, dar şi cu reprezentantul firmei CONCIVIC, au înmânat cheile chiriaşilor mutaţi în apartamente nou construite din banii publici. Mulţumirile au curs „gârlă”, mai dihai decât şampania care nu a lipsit, graţie unuia dintre locatari. Întrebat de ce PSD a transformat construirea blocurilor ANL într-un soi de locuinţe sociale, primarul Stoica a îngăimat : „Aveţi dreptate, dar…”

Că avem dreptate, ştim şi noi, tot aşa cum ştim şi că, ridicate şi utilate de către firmele de casă ale partidelor succedate la Putere, blocurile ANL s-au dovedit a fi momeala cu care Primăriile îşi (a)servesc clientela din mediul de afaceri, cetăţenii, alegătorii. Unii, mai cârcotaşi decât noi, vorbesc şi despre parandărătul însuşit – procentual! – de către „băieţii deştepţi” . Şi, cică, sumele sunt cu-atât mai însemnate cantitativ, cu cât lucrările sunt mai multe şi încredinţate aceloraşi 2 -3 firme. De ani de zile, cetăţenii bârfesc că în municipiul Slobozia, ca de altfel în toate celelalte localităţi ale judeţului şi-ale ţării, garsonierele şi apartamentele cu 2-3 camere au fost închiriate pe bază de pile, cunoştinţe, relaţii, toate dublate de şpagă. De fiecare dată când se mai construieşte şi se mai repartizează locuinţe ANL, dat fiindcă noi nu avem dovezi în susţinerea acestei bănuieli, nu putem decât să privim numele celor prezenţi pe liste şi, cel mult, să le asemănăm cu persoanele cunoscute ce poartă acelaşi nume şi, pe deasupra, ocupă şi oarece funcţii politico-administrative.
ANL fbÎn toţi anii de când se construiesc ANL-uri, dat fiindcă târgul e mic, după repartizarea locuinţelor, nu o dată mi s-a întâmplat să văd că, în fapt, mulţi dintre cei ce locuiesc în blocurile construite la standarde destul de înalte, se cam „sparg în figuri”, nivelul lor de trai nefiind nici pe departe unul care să justifice pomana oferită din partea statului. În toţi anii de când primăria repartizează astfel de locuinţe, prea puţini sunt specialiştii care au primit locuinţe, în vederea determinării lor să rămână în judeţ, în localitate. Urmare a acestei concluzii, o alta se desprinde, şi-anume aceea că prin construirea de locuinţe ANL, autorităţile nu au vizat atragerea specialiştilor (medici, în primul rând!) de care au atâta nevoie localităţile, cetăţenii, ci altele le-au fost interesele.

    Control determina(n)t

În data de 09 martie 2015, zor-nevoie consilierii locali ai municipiului Slobozia au fost chemaţi în şedinţă extraordinară, pe motiv de urgenţă izvorâtă dintr-un control efectuat de către Prefectura Ialomiţa. Controlul s-a desfăşurat în perioada 27 – 28 ianuarie 2015 şi 3- 4 februarie 2015, prin acest control urmărindu-se dacă s-au respectat criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate privind repartizarea celor 36 de locuinţe construite prin ANL. Cum cererile pentru locuinţele din blocul T5 situat în str. Viilor nr. 65 sunt într-un număr de patru ori mai mare, respectiv 138 de solicitări, iar unii dintre solicitanţi au depuse actele din anul 2007, ba chiar şi din anul 2002 (?!) reanalizând dosarul cauzei, reprezentanţii Prefecturii, cică, ar fi descoperit că pentru un număr de 14 solicitanţi „nu au fost punctaţi corect la criteriul nivelul de studii şi/sau pregătirea profesională sau la criteriul situaţie locativă – suprafaţa locuibilă deţinută”. Toate acestea sunt menţionate în Raportul nr. 1985/ 10.02.2015 şi el a fost depus la Primărie şi înregistrat cu nr. 19446/12.02.2015. Cel mai probabil, pentru că trebuia rezolvată problema într-o anumită perioadă de timp, în 09 martie consilierii locali s-au întâlnit lăsând impresia că doar ca să facă permutările şi aranjamentele de-o aşa manieră încât „să împace şi capra şi varza”. Spun asta având informaţia că, în fapt, la şedinţa extraordinară nu s-au prezentat decât 13 consilieri locali, din care doar 3 au votat „pentru” soluţionarea problemei în maniera în care a cerut-o primarul, prin Expunerea de motive. Aşadar, Prefectura a controlat, consilierii (nu) au modificat, primarul fie lăudat!
Cât ne (tot) costă aceste binefaceri întru recompensarea firmelor stoica si negoitacare au ajutat PSD (în campanie, mai ales!), dar şi întru mulţumirea cetăţenilor pe care PSD s-a sprijinit şi intenţionează să se mai sprijine? Sumele de bani pe care de ani de zile primăria Slobozia le cheltuieşte pentru această „repetabilă povară” sunt unele care chiar merită a face subiectul unui articol de presă şi – de ce nu? – chiar al unui control efectuat de cei îndreptăţiţi să ia la puricat dacă nu modalitatea prin care, de fiecare dată, cam aceleaşi firme câştigă licitaţiile, măcar modul în care se recurge la Adiţionale încheiate la Contractele de lucră(tu)ri. Până ce vom afla valoarea financiar-contabilă a recent recepţionatelor locuinţe ANL, nu ne rămâne decât să vă invităm să vizionaţi lista (cam greu de vizualizat, dar nu imposibil!) postată pe site-ul www.sloboziail.ro pentru a şti cine anume sunt cei cărora primarul Stoica, viceprimarii şi consilierii locali le dau case, deşii unii nu ar merita. Că doar ştim şi noi „cum se fabrică” unele dosare, lucru care, iată, pare să fi atras niţel atenţia şi celor din Prefectură. Azi, nu bag în seamă bârfa potrivit căreia chiar acest control ar fi unul de…toată jena, prin el încercându-se doar a „arăta pisica”. Azi doar vă repet că blocurile ANL par a fi o afacere de pe urma căreia câştigă ANL medicipoliticienii şi ai lor, oameni cărora noi NU avem de ce să le oferim locuinţe! Celor care ar trebui să le creăm condiţii sunt MEDICII!! Dar, pentru aceştia, conform recentelor mele informaţii, abia se întocmeşte SF-ul pentru acele locuinţe care, chipurile, urmează a fi special construite pentru tinerii medicii ce ar putea veni după finalizarea Facultăţii.
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Locuinţele ANL – „filon” de voturi şi de parandărăt?!

  1. Ce articol de tot rasul publicati,mai bine v-ati interesa si ati publica criteriile de repartizare si dupa ati vorbi!
    HAL DE PRESA CE SUNTETI, NU MERITATI 2 BANI!

    1. Nici nu vrem ăia 2 bani ai TĂI, măi…anonim ce eşti! Şi-asta, fiindcă ne dăm seama că dacă erai în stare să ai mai mulţi, aveai şi şi casa ta, nu stăteai în casa făcută din banii conecetăţenilor tăi. Aşsa că „de tot râsul” eşti tu!! Criteriile le ştiu, n-ai teamă! Însă eu ştiu şi că acestea nu se respectă decât în cel mult 40% dintre solicitanţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *