Politică

Marian Pavel l-a lăsat pe Victor Moraru fără super-preşedinţie!

PAG 6 7 poza 2

* Cât încă nu s-au stins ecourile lăsate în urmă de „desfăşurarea de forţe” marca PSD prilejuită de Conferinţa „de dare de seamă şi alegeri”, ne străduim şi noi să reliefăm starea de spirit pe care am simţit-o, atât în sala ca participanţi din partea ziaruluPSD salai Ştirea, cât şi afară, între oamenii care nu sunt nici membri şi  nici simpatizanţi ai PSD

 Înainte de a intra în „meandrele concretului”, ţinem să transmitem tuturor partidelor aflate-n Opoziţie, concluzia noastră ca participanţi la atâtea şi-atâtea manifestări „plenare”. De-ar şti ce mult au pierdut din cauză că n-au avut şi ei pe cineva de talia tovarăşului Minciu, şi-ar „achiziţiona” un asemenea responsabil, fie şi „în al doisprezecelea ceas, pe ultima sută de metri”. Domnul Minciu are peste 83 de ani şi este, de ani de zile, responsabil cu „organizatoricul”. Cu alte cuvinte este „omu’ de bază” care se ocupă de convingerea întru semnarea adeziunilor de către noii membri, dar şi de „mobilizarea exemplară a minciuîntregului activ” întru participarea la acţiunile desfăşurate de către Organizaţia Judeţeană aflată pe mâinile „iubiţilor conducători” de factură postdecembristă. Fost activist al PCR – Organizaţia Ialomiţa, domnul Minciu s-a dovedit a fi „vârful de lance” în nenumăratele succese repurtate în bătălia de tip „întrecere socialistă” la care s-au dedat partidele, în frunte cu PSD. Dovadă/mărturie că domnul Minciu şi-a făcut bine treaba stau numărul mare de participanţi şi aplauzele puternice cu care s-au simţit datori toţi cei aduşi la „lucrările” Conferinţei PSD ce s-a desfăşPSD presedurat în data de 9 Martie 2019.

TRIO de la …„butoane”

Este de notorietate scandalul dintre Moraru şi Ciupercă, pe vremea când Victor Moraru era înfumuratul primar al comunei Amara, iar Silvian Ciupercă era ditamai preşedintele Consiliului Judeţean. Apoi, printr-un concurs de împrejurări penale, dar şi printr-o avantajoasă schimbare de legislaţie, Victor Moraru a fost ales de cei 21 de „băieţi deştepţi” să preia frâiele conducerii CJI. Da, doar atâtea voturi a avut în spate acest „Daddy” de Ialomiţa! 18 voturi PSD + 3 voturi ale ALDE. Numai pentru atât şi n-ar trebui puşi „pe picior de egalitate” Moraru cu Ciupercă, preşedintele care a fost votat UNINOMINAL, el obţinând mii de voturi!  După plecarea lui Ciupercă, deputatului Marian Neacşu a fost cel care s-a aşezat în fruntea Organizaţiei judeţene a PSD. Doar că, urmare a excluderii lui din rândurile membrilor „de bază” ai PSD de nivel central, a fost nevoie să se organizeze alegeri. Înaintea alegerilor, din motive ce ţin de politica internă de partid, cei doi concurenţi au vrut să testeze opțiunile de vot ale subalternilor lor pe linie de partid şi de stat, respectiv ale primarilor care sunt şi preşedinţi ai organizaţiilor locale ale PSD. Cu un scor ruşinos de numai 14 voturi „încasate” de la unii primari, Victor Moraru a fost nevoit să se retragă din „cursă”. Marian Pavel a obţinut un scor „zdrobitor” de 48 de voturi ale celorlalţi primari ai PSD. Pentru că alegerea lui Marian Pavel trebuia pecetluită, oficial, într-o Conferinţă la care să participe „marea masă” a primarilor, a viceprimarilor, a hoardelor de directori ai instituţiilor statului numiţi de către „conducerea de partid şi de stat”, a  membrilor simplui, dar şi a simpatizanţilor PSD, sâmbăta trecută, în prezenţa invitaţilor de la Centru, s-a desfăşurat Conferinţa PSD. Şi-aşa cum ne-a obişnuit PSD, pe scenă s-au cocoţat cei care fac parte din „activul de partid”. Şi, rând pe rând, au „luat cuvântul” în faţa celor CHEMAŢI să participe. Lauda de sine, arătarea cu degetul către partidele aflate în Opoziie, promisiuni, VORBE! Nimic concret, căci nu a fost o Conferinţă „de dare de seamă şi alegeri” aşa cum numai comuniştii-colegi cu „nea Minciu” ştiau să facă, ci doar una în care Dragnea cel îngrijorat de scăderea în sondaje a chiar popularităţii lui în rândul membrilor şi Drajnasimpatizanţilor PSDintrat, caută să „ia pulsul” PSD-iştilor din teritoriu.

Pasajul Drajna – o nemulţumire la care „achiesează” şi Dragnea 

Cum era de aşteptat, aflând de „vizita de lucru” a preşedintelui PSD, presa centrală şi locală a relatat de la faţa locului. Şi-aşa cum se obişnuieşte, la sfârşitul „lucrărilor” Conferinţei, domnul Dragnea s-a întâlnit cu jurnaliştii. Flancat de „locotenenţii” Pavel şi Moraru, desigur! De vorbit, n-a vorbit decât Dragnea. Chit că noi, cei din presa locală, i-am adresat lui Victor Moraru invitaţia de a comenta, în chiar faţa şefului lui, voturile umilitor şi jenant de puţine acordate de către primari, la „întrecerea socialistă” – faza pe funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Ialomiţa! Şi fiindcă presa centrală venise cu-aceleaşi întrebări de… „talie” naţională, Dragnea a dat întâietate jurnaliştilor locali. Aşa ne-am trezit noi că să adresăm întrebări. Cea mai stringentă problemă fiind aglomeraţia pe care sunt nevoiţi să o îndure toţi cei aflaţi în trafic cu trecere prin Drajna spre şi dinspre Autostrada Soarelui, sigur că l-am Dragneaîntrebat pe Dragnea ce-are de gând Guvernul pe care-l controlează?

Dragnea şi Tinel dixit! 

De reţinut că la dezbaterile pe legea bugetului, Tinel Gheorghe – deputat din partea PNL Ialomiţa a introdus un amendament vizând alocarea unor fonduri măcar pentru Studiul de fezabilitate (S.F-ul) necesar unei potenţiale/posibile investiții. Din păcate, amendamentul a fost respins de către PSD + ALDE. „ (…) Sper ca domnul Cuc, noul ministru al transporturilor, dacă nu mă vede în direct sau dacă citește, să țină cont de faptul că acest pod de la Drajna trebuie să fie realizat. De prea mulți ani românii din toată țara stau la coadă la acea barieră și la acea cale ferată. Sunt studii făcute, îl rog foarte mult să înțeleagă lucrul ăsta. În rest, banii de dezvoltare locală curg( se scurg mai de grabă!). Dar deblocați accesul în acest județ și pe acel pod. Și luați-o ca prioritate. O rog și pe doamna Prim-ministru să țină cont de asta” a rostit cu emfază Dragnea, în faţa PSD-iştilor lui, repetând acelaşi discurs şi în faţa presei, într-o conferinţă desfăşurată la ieşirea din sala în care avusese rolul principal în „spectacolul” politic!   După ce l-a auzit pe Dragnea promiţînd că va face şi va drege (sic!), deputatul Tinel a comentat pe pagina sa de FacebookTinel: Liviu Dragnea a pus astăzi în discuție construirea Pasajului de la Drajna. Câtă ipocrizie să ai să amintești despre acest subiect câtă vreme parlamentarii PSD au respins amendamentul meu la Legea Bugetului pentru alocarea resurselor financiare de întocmire a unui SF și PT în vederea realizării acestui obiectiv?” . Aşadar, dacă ar fi să tragem o concluzie, aceasta ar suna astfel: Silvian Ciupercă a ieşit din umbră, Victor Moraru intră în penumbră, Marian Pavel e sub lumina reflectoarelor, Neacşu o să-l recoleze pe Moraru (că pe Mocioniu, cică deja l-a racolat), iar Dragnea sperăm să pice. Până atunci, însă, îi are „în mână” şi pe toţi PSD-iştii din Ialomiţa, iar pe ialomiţeni îi ia drept fraieri promiţându-le pasaj la Drajna. Că doar este în campanie, iar „gogoşile” el le are mai tot timpul calde şi umplute cu rahat…

 

Lasa un comentariu

3 × 3 =