Cultură

Olimpicii ialomiţeni – copiii cu care ne mândrim!

OLIMPICI 1

În ziua de 10 decembrie 2018, începând cu ora 10:00, la Colegiul Național ”Grigore Moisil” din Urziceni a avut loc ceremonia de acordare oficialǎ a certificatelor și diplomelor de exelențǎ pentru olimpicii ialomițeni și cadrele didactice ȋndrumǎtoare ale acestora, din zona Urziceni, în cadrul ediției a III-a  a „PREMIILOR DE EXCELENȚĂ PENTRU OLIMPICII IALOMIȚENI DIN ȊNVĂȚĂMȂNTUL PREUNIVERSITAR DE STAT PENTRU ANUL ȘCOLAR 2017 – 2018”. Au fost premiați 92 de elevi și 26 de cadre didactice îndrumătoare, suma totală fiind de 29.300 lei, OLIMPICI 3care au primit și diplome de excelență.

 Din comunicatul de presă întocmit de domnul Ilie Cioacă, proaspătul pensionar numit consilier personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, am reţinut pentru cei interesaţi că „este a treia ediție a acestui eveniment de referință din viața învățământului ialomițean, care capătă tradiție și valoare prin implicarea directă a Consiliului Județean Ialomița. Recompensarea și stimularea performanțelor individuale ale elevilor din învățământul preuniversitar de stat ialomițean, care s-au distins prin rezultate deosebite la olimpiadele județene din anul școlar 2017/2018, precum și a contribuției semnificative a profesorilor îndrumători la obținerea acestor performanțe presupune un efort  organizatoric și, mai ales financiar, important, care se transformă într-un moment de bucurie, emoţie și mândrie pentru elevi, dascăli și toți cei care slujesc cu devotament aceste temple de educație numite școală! Desfășurată în programul județean dedicat Centenarului Marii Unirii, ediția 2018 a Premiilor de excelență reprezintă prinosul pe care elevii și dascălii lor îl aduc acestei sărbători prin rezultatele la învățătură, care dau certitudinea că ne putem  bizui pe inteligența creativă, competitivă și performantă a tinerei generații! La festivitatea de acordare a „Premiilor de excelență” din zona Urziceni au participat oficialități de la nivel județean și local, iar moderarea programului ceremoniei l-a făcut eleva Costina Marinache, în timp ce Imnul de Stat al României a fost interpretat de eleva Alexandra Irinoiu, ambele de la Colegiul Național „Grigore Moisil” Urziceni. Au beneficiat de granturi pentru premiere, următoarele unități de învățământ din zona Urziceni:

  • Colegiul Național “Grigore Moisil” Urziceni – director Brǎileanu Mariana;
  • Școala Gimnazială “A. Odobescu” Urziceni – director Turcu Constantin;
  • Liceul Tehnologic “Sf. Ecaterina” Urziceni – director Ionițǎ Sultana;
  • Liceul Tehnologic Urziceni – director Belega Elena;
  • Școala Gimnazială ”I. H. Rădulescu” Urziceni – director.Popescu Florin-Gheorghe;
  • Școala Gimnazială Barbulesti – director Bǎnescu Viorel; – 
  •  Școala Gimnazială Dridu – director Vișan Valentina-Florentina.           OLIMPICI 2

Tuturor școlilor menționate le-au fost înmânate Certificate de excelență. De menţionat prezența, pentru prima dată,  în topul dedicat excelenței din învățământul ialomițean a Școlii Gimnaziale ”I. H. Rădulescu” din Urziceni – director Popescu Florin-Gheorghe.

           

Lasa un comentariu

13 − 2 =