PNL spune că are soluţii pentru siguranţa cetăţenilor

Distribuie articolul:

Partidul Naţional Liberal prin reprezentantul său în teritoriu, preşedintele filialei judeţene Tinel Gheorghe, afirmă faptul că are soluţii pentru a apăra siguranţa cetăţeanului şi ordinea publică. Aceste variante au fost propuse prin mai multe proiecte de lege depuse în Parlament, dar potrivit iniţiatorilor, majoritatea PSD blochează adoptarea lor în regim de urgenţă, făcându-se complice la toate actele de violență comise de infractorii eliberați înainte de termen în baza Recursului Compensatoriu.

Ce propune PNL?
O primă măsură adusă în atenţia opiniei publice ialomiţene de deputatul Gheorghe Tinel se prezintă sub forma abrogării Recursului Compensatoriu, adoptat de PSD, care a dus la eliberarea anticipată a infractorilor violenţi. PNL afirmă că a depus un astfel de proiect de lege în luna ianuarie 2019, dar în prezent este blocat de PSD la Camera Deputaţilor graţie majorităţii lejere pe care o are în Parlament.

O altă măsură care ar putea să ajute atât cetăţenii cât şi autorităţile o reprezintă implementarea sistemului „Alertă copil dispărut”, sistem care reglementează difuzarea imediată către public a informațiilor privind disparițiile de copii. Şi în acest caz liberalii acuză Partidul Social-Democrat condus de Viorica Dăncilă că a refuzat adoptarea în regim de urgenţă a acestui proiect de lege depus de PNL în august 2019.

Un alt proiect blocat de social-democraţi este şi cel privind înăsprirea pedepselor prin condamnarea la închisoare pe viaţă pentru infracţiunile de omor cu violenţă deosebită săvârşite în special asupra femeilor şi copiilor. Liberalii afirmă faptul că un astfel de proiect de lege a fost depus în august 2019, iar în prezent este blocat la Senat.

Implementarea sistemului de supraveghere cu brăţară electronică pentru condamnaţii eliberaţi condiţionat pentru fapte comise cu violenţă reprezinză o altă modalitate prin care organele abilitate ar putea avea un control corect, complet şi mai ales permanent asupra infractorilor ieşiţi din închisoare înainte de termen, însă iniţiatorii spun că şi acest proiect de lege marca PNL care a fost depus în 2015, este blocat de PSD la Camera Deputaţilor.
„Cu ultimele forţe, PSD ţine cu dinţii de obiectivele stabilite de Liviu Dragnea: politica pro-infractori, înşurubarea corupţilor strâns în funcţii şi consolidarea unui stat care lucrează împotriva cetăţenilor săi. Faptul că Statul a venit cu măsuri de clemenţă acolo unde nu trebuia să vină cu aceste măsuri, ne fac să asistăm astăzi la o exacerbare a fenomenului infracţional, mai ales asupra copiilor şi asupra femeilor. Această înlesnire legislativă dă posibilitatea unor dezaxaţi să acţioneze în continuare. Fiecare zi cu recurs compensatoriu înseamnă câteva zeci de infractori periculoşi lăsaţi liberi pe stradă!” afirmă deputatul ialomiţean.

Pedepse alternative pentru condamnările sub 3 ani
Un alt proiect iniţiat de Partidul Naţional Liberal propune supravegherea cu bratara electronica, echivalarea zilelor de muncă în folosul comunităţii şi executarea pedepsei în weekend ca măsuri alternative de executare a pedepselor privative de libertate, a fost adoptat tacit de Senat. Măsurile propuse de iniţiatori sunt executarea pedepsei la domiciliu prin supraveghere cu braţară electronică, executarea în echivalent zile de munca în folosul comunităţii, executarea pedepsei în zilele de sâmbată şi duminică, executarea pedepsei în regim mixt în zile de muncă în folosul comunităţii combinat cu zile de detenţie sâmbăta şi duminica. Potrivit actului normativ, măsura executării la domiciliu a pedepsei prin supraveghere cu braţară electronică se poate aplica doar pentru pedepsele de până la trei ani închisoare şi nu poate înlocui măsura privativă de libertate pentru recidivişti. Nici cei condamnaţi pentru infracţiuni cu violenţă sau cei care au profitat de starea de neputinţă fizică ori psihica a victimei nu pot beneficia de astfel de măsuri complementare ori cei condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie, a reiterat preşedintele PNL Ialomiţa, deputatul Gheorghe Tinel.

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *