Prea miroase a puturoşenie sau a voită tărăgănare!

Distribuie articolul:

  • Din motive pe care, deoacamdată, doar le bănuim, terenul acela este ocupat de-un aşa-numit „ŞANTIER ÎN LUCRU”, de prea mulţi ani, pentru ca să nu te întrebi : de ce a fost nevoie de predarea unui asemenea amplasament pentru aceastră lucrare? Ca şi când nu ar fi de-ajuns şantierul din faţa Primăriei, şi a Prefecturii, şi a Consiliului Judeţean. 

Problema apei este una pe care, orice procuror/judecător ar avea curajul s-o ia în colimator ar fi obligat de fapte să o declare una cât se poate de păguboasă pentru bugetul local. Problema apei este una peste care „s-a pus batista ca pe ţambal”, din motive strict financiare. Cineva, câţiva, au câştigat foarte mult de pe urma acestei lucră(tu)ri pretins necesară. Pretinzând că este periculos să bea cetăţenii apă din „WC-ul Europei” (aşa cum a fost poreclită Dunărea, de către Gabi Ionaşcu, primarul de-atunci al municipiului Slobozia), PSD-iştii aflaţi la cârma municipiului Slobozia (şi al judeţului, că doar, după aşa-zisa Revoluţie, CJI n-a fost al altui partid!) s-au împrumutat 500 de MILIARDE de lei pentru a săpa 25 de puţuri din care să extragă apă din subteran, apă care să fie „ca de izvor”, nu altceva!

Azi, nu reiterăm epopeea APEI din Slobozia, permiţându-ne să le spunem celor interesaţi de istoricul problemei, că pot căuta pe internet, la adresa www.ziarulstirea.ro, secţiunea Administraţie, ca să citească multe articole scrise pe această temă…!Ionascu apa

Azi, doar vă spunem că, pe terenul de lângă Ştrandul Municipiului, acel aşa-numit „Şantier în lucru” deschis, chipurile, pentru „ Reţele de aducţiune apă de la staţia de tratare la zona parc MB-uri. Reţele de echilibrare de la Parc MB-uri, la B-dul Chimiei, la Bl B 36 şi la Casa de Cultură” (in)activitatea poate dovedi că lucrurile trenează suspect. Sigur că ştim că unii, mai ales din Primărie, ne-ar putea întreba: cu ce ne deranjează pe noi că acolo este un şantier? În încercarea de a preîntâmpina o astfel de întrebare, ne grăbim să răspundem că nu numai alăturarea de alte două aşa-numite „obiective de investiţii”, marca Primăria/Consiliul local Slobozia (atât Ştradul Municipal cât şi „Orăşelul Copiilor” zac într-o continuă degradare), nsanrtier apae face să privim amplasamentul ca pe-o neprofesionistă viziune arhitectural-urbanistică! De vină pentru interesul nostru, nu este numai aspectul peisagistic. Aspect pentru care, la o adică, am zice că neruşinat de bine plătit chiar şi-unul dintre consilierii Primarului, respectiv fostul director al DADP, bătrânul „câine roşu”, cel despre care, pe la colţuti, oamenii vorbesc că nu s-ar da dus de lângă „măcelărie” până ce nu moare! De vină este banalul PANOU de pe care aflăm când a început toată tărăşenia, când trebuia să se finalizeze lucrările, cât s-a tot prelungit, şi uite că acum nu mai e în termen. Sau, cel puţin, nu mai scrie nimic acolo. Sigur că am încercat să vedem dacă nu cumva Certificatul a fost prelungit şi el a fost afişat pe site-ul Primăriei. Cum, însă, n-am putut vizualiza, dim motive de „The connection was reset” , ne-am lăsat păgubaşi şi ne-am hotărât să scriem. Măcar că ar fi trebuit ca sarabanda lucrărilor pentru APA din Slobozia să se termine, fie şi numai din cauză că tergiversarea pute santierapa Amai rău ca apa care, orice-ar spune „oficialităţile” prea miroase a amoniu, prea e plină de mâl, prea ne-a costat – ŞI  ÎNCĂ NE TOT COSTĂ! – revoltător de mulţi bani!

Ce scrie acolo, domnilor de la Serviciul URBANISM, cei care eliberaţi, aşa cum eliberaţi, adică „în dorul Lelii” (şi, cică, pe şpăgi „grase”, dar, desigur, noi nu-i credem pe cetăţenii reclamagii!), referitor la termenul până la care este valabil Certificatul de Urbanism? Da, putem admite că „ docomentul” ăla există, fiind eliberat de dvs „în prelungire”! Dar, de ce nu este scris pe panou? Iată, aceasta-i întrebarea! Şi tema pentru acasă, stimabililor care, altfel, pretindeţi altora să afişeze, la loc vizibil şi actualizând datele, bla, bla, bla…

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *