Prim-procurorul de la Parchetul Urziceni – suspendat din funcţie

Distribuie articolul:

  • Ialomiţa, deşi-i un judeţ mic şi sărac, se poate lăuda că, în materie de corupţie, este printre cele ce-s „frucea”. Spunem asta, având în vedere faptul că şeful DNA – Biroul Ialomiţa (da, am avut şi un asemenea Birou, dar nu mai avem!), musiu Dumitru Cristudor a fost condamnat şi, pe cale de consecinţă, dat afară din magistratură. Apoi, Prim-procurorul Cătălin Hristescu a fost găsit vinovat de infracţiuni incompatibile cu deţinerea unei funcţii atât de mari în mediul justiţiabil şi, odată cu condamnarea, i s-a semnat şi ieşirea din decorul pictat cu „îngeri şi demoni” ai conştiinţei şi ai judecăţii drepte!

Cine-şi imaginează că doar cei câţiva care au fost „prinşi cu ocaua mică” folosită la cântărirea infracţiunilor săvârşite de „băieţii deştepţi” care au printre apucături şi „decartarea la masa verde” a tratativelor politico-administrativ-justiţiare, înseamnă că ori e din breaslă/castă, ori e vai de puterea lui de înţelegere. Însă, cine a aflat recent că un alt magistrat a fost trimis în judecată pentru infracţiuni care, deocamdată, nu-s uşor de aflat (cunoaşteţi, sper, zicala aia cu „corb la corb nu-şi scoate ochii”, aşa că nu dezvoltăm …!), sigur cprocuror Urziceniă nu prea mai are cum să nu-şi piardă (din) încrederea în justiţiari.

Cine-i magistratul nou „ginit” de către „organele competente” ? Din Hotărârea nr.1, la dosarul 26708/2017 aflăm că doamna MANOLACHE MARIA DANIELA a fost suspendată din funcţie. Dumneaei îndeplinea până la data emiterii Hotărârii funcţia de Prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni şi era chiar delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Motivul suspendări este descris succint în Hotărârea emisă în 03 ianuarie a.c., şi sună astfel: „ ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni”. Acuzată de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, ulterior cercetată în  dosarul acordării unei despăgubiri ilegale de peste 35 de milioane lei, justiţiara are acum de dat ochii cu confraţii într-ale justiţiei. Dacă vestea rea este că se constată pe zi ce trece cât de „putred” este şi sistemul judiciar, vestea bună este că, cel mai probabil, această fostă angajată a Statului nu va mai primi drepturi salariale și nu va mai beneficia de vechime în muncă, cf. art. 62, alin. (3) al Statutului Judecătorilor și Procurorilor (Legea 303/2004). Reţineţi că am spus că este probabil. Deci, nu că aşa se va şi întâmpla! Căci, e posibil ca, la fel ca-n multe alte cazuri penale, şi în acest caz să fie suspect de indulgent judecătorul…

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *