RAJA Constanţa – alte investiţii inaugurate, alte proiecte previzionate…poate şi în Slobozia

Distribuie articolul:

Operatorul regional de apă și canalizare S.C. RAJA Constanța S.A a mai finalizat o investiție, una majoră, cu care guvernanţii, dar mai ales conducerea societăţii se pot mândri. Este vorba despre obiectivul de investiţii: „Reabilitarea și modernizarea obiectivului Stație de Tratarea Palas, Constanța. Inaugurată în prezența mai multor oficialități, şi-anume: Viorica Dăncilă – Prim-ministru; Rovana Plumb – ministrul Mediului; Decebal Făgădău – primarul Constanței; un reprezentant al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) şi, desigur, toţi cei care într-un fel sau altul au ajutat la dezvoltarea RAJA inaugurare 2capacităţii de absorbţie a Fondurilor Europene, fără de care RAJA n-ar fi putut derula aşa mari şi importante proiecte.

Dacă vă întrebaţi de ce este important de ştiut, de către ialomiţeni, că firma constănţeană continuă să-şi dezvolte patriomoniul, în acelaşi timp ajutând la dezvoltarea economico-socială a localităţilor în care se fac astfel de investiţii, vă vom spune că tocmai această continuă preocupare pentru dezvoltare, ar trebui să-i intereseze pe cei care, nu peste foarte mult timp, vor trebui să se reorienteze şi să-şi aleagă ca operator societatea RAJA, astfel renunţând la cele care, la acest moment, deservesc multe dintre Primăriile din Ialomiţa. Faptul că, deşi în acelaşi Partid, unii edili nu au înţeles că este mult mai înţelept să meargă la drum, în parteneriat cu o firmă puternică, atât din punct de vedere economico-financiar, dar şi al forţei de muncă specializată în lucrări de anvergură, ar trebui să conducă la ideea că „meandrele concretului” ar trebui mai atent luate la puricat de către cei ce-ar trebui să vadă cheltuielile ce se săvârşesc cam… „pe după vişin” acolo, în tandemul Primării – mici S.A./SRL-uri…! Reabilitarea Stației pentru tratare a apei potabile Palas a costat peste 24 de milioane de lei, din care 13,91 milioane de lei, sunt bani de la UE, bani pe care RAJA s-a străduit să-i obţină, societatea însăşi suportând o sumă de bani deloc modică, peste 4 milioane de Euro. Ceea ce, trebuie să recunoaştem cu toţii, n-ar fi la îndemâna multor alte societăţi din acelaşi domeniu de activitate! Reamintim că prin POS Mediu, RAJA a realizat mari proiecte de modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată, valoarea acestora însumând 1,45 miliarde de lei, echivalentul sumei deRAJA pag 6 7 poza 2 337 de milioane de euro.

Alte şi alte proiecte…care urmează…! 

Aşadar, pentru proiectul de anvergură „Reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în regiunea Constanța-Ialomița”, firma RAJA a contabilizat peste 1 miliard de lei. Proiectul a vizat 19 unități administrativ teritoriale din județul Constanța și 3 din județul Ialomița, şi a cuprins:

– 11 stații de epurare noi și reabilitate prevăzute cu treaptă terțiară
– 47 stații de pompare ape uzate noi și reabilitate
– 4 rezervoare noi de înmagazinare a apei
– 1 stație de clorinare
– 1 stație de tratare a apei potabile
– 33 de puțuri noi și reabilitate
– 266 km extindere și reabilitare rețea de distribuție
– 426 km extindere și reabilitare rețea canalizare. 

„Compania noastră parcurge de mulți ani un drum consecvent, rapid, dinamic și orientat către dezvoltare. Această stație a fost realizată prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu și reprezintă o contribuție majoră la sănătatRaja Stroeea populației, la o viață curată și civilizată” (…) Pe 17 septembrie vom mai semna un contract cu BERD, care ridică la peste 100 de milioane de Euro sprijinul BERD acordat Companiei noastre, pentru a cofinanţa toate aceste investiţii cu fonduri europene…” a precizat domnul Felix Stroe –  directorul general al S.C. RAJA S.A. Constanţa, societate care, din fericire pentru cei ce ştiu ce-nseamnă dezvoltare sustenabilă, şi-a extins afacerea şi în judeţul Ialomiţa. Pentru cei care nu ştiu, facem precizarea că RAJA are investiţii în judeţul nostru, în localităţile: Feteşti; Ţăndărei; Fierbinţi; Dridu; Căzăneşti. Din păcate, conducerea politico-administrativă a celui mai mare municipiu din judeţ încă nu a înţeles că trebuie să renunţe la a mai colabora cu pseudo-operatorul S.C. URBAN S.A., fie şi numai din cauză că, la o adică, această societate ar putea fi catalogată ca fiind „o gaură neagră” , în care s-au tot aruncat sume consistente de bani publici, sub diferite forme financiar-contabile!

(P)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *