Administrație

Sălcioara – o comună care încă funcţionează fără Consiliu Local

Primaria Salcioara fb

* Şi, din această cauză nu are nici Viceprimar, fapt care pune în oarece dificultate buna administrare a localităţii, mai ales în situaţia în care primarul care este …şi el om, are nevoie de odihnă, deci de concediu…!

Sălcioara a intrat în atenţia noastră după ce un grup de cetăţeni a reclamat nu numai faptul că primarul Stoica a plecat în concediu şi nu prea mai are cine le semna actele/documentele pe care ei le solicită Unităţii Administrativ Teritoriale, ci şi că respectiva localitate nu mai este condusă de un Consiliu Local care să legifereze măsuri economico-sociale menite a conduce la dezvoltarea comunităţii. Părându-ni-se că a atrage atenţia primarului că a plecat şi-n urmă nu s-aSalcioara primar alegeri mai uitat ca…să vadă dacă nu cumva, în grabă, a uitat să-şi delege atribuţiunile către un subaltern, am postat pe facebook câteva fraze deloc jignitoare, deloc acuzatoare! Cum se întâmplă de obicei, comentariile „supuşilor” (lacheilor, trepăduşilor, ţuţărilor, şi alţii de-aceeaşi factură pupincuristă!) s-au repezit să ne împroaşte cu apelative şi jigniri. Obişnuiţi cu „scursurile lingvistice” de care simt nevoia „să dea dovadă” unii dintre cei despre care scriem, ne-am fi mulţumit doar cu a le răspunde comentatorilor postării noastre, acolo, pe reţeaua de socializare. Dar, după ce a crescut numărul celor care ne-au sunat să ni se plângă că localitatea „bălteşte” în subdezvoltare, din cauză că nişte politicieni cu funcţii administrative nu se mai înţeleg şi, pe cale de consecinţă, Consiliul Local s-a dizolvat, ne-am zis că e de datoria noastră să întrebăm autorităţile judeţene despre ce se întâmplă acolo, la Sălcioara. Sigur că l-am fi întrebat pe primar, dar aflând că omul este în concediu, nu ne-am permis să-l deranjăm, de teamă să nu aibă aceeaşi poziţie ca şi acoliţii lui! Aşa că l-am întrebat pePrefectura IL domnul Gigi Petre – autoritatea legislativă peste  judeţul Ialomiţa.

Uite ce zice Prefectul! 

(…) La Sălcioara şi-au dat demisia toţi consilierii PNL, şi-au rămas cu mai puţin de jumătate plus unu, cât prevede legea de funcţionare (…) Eu am fost sesizat, Consiliul local este dizolvat de drept, au rămas Primarul şi cu Secretarul să coordoneze…Ideea este în felul următor: constatarea dizolvării Consiliului este făcută de instanţa judecătorească! (…) Deci, la momentul ăsta Consiliul local este DIZOLVAT (n.red. în luna octombrie a anului trecut). Localitatea funcţionează doar cu primarul şi cu Secretarul, cu personalul propriu pe care şi-l pot permite, în limita bugetului. (…) Am auzit şi eu c-a plecat primarul în concediu. În atare situaţie atribuţiunile rămân în sarcina Secretarului. Dar ei nu mai pot da decât Dispoziţii de Primar, şi în rest absolut nimic nu mai poate să se întâmple acolo (…) Noi anunţăm Ministerul de Interne (de fapt, adresa este şi făcută trebuie s-o trimit azi!) că s-a DIZOLVAT Consiliul Local şi după Primaria Salcioara sediuaceea Ministerul va decide că acolo urmează să se desfăşoare ALEGERI ANTICIPATE PARŢIALE care …

Odată cu Referendumul ăla…

Cât de repede vor putea avea loc alegerile pentru ca şi comuna Sălcioara să funcţioneze cu-adevărat, în baza unor Hotărâri adoptate de către consilieri locali ca reprezentanţi ai partidelor aflate pe eşicherul politic, domnul Prefect n-a putut să ne spună. Noi însă, neoficial, am aflat că (re)alegerea consilierilor ar putea fi posibilă în aceeaşi zi cu desfăşurarea aşa-numitului Referendum al Coaliţiei pentru Familie. Adică, abia prin luna octombrie a anului în curs! Asta, numai dacă e rentabil pentru Guvern, dacă se-adună mai multe astfel de probleme administrative care trebuie rezolvate, fie şi numai „de formă”, căci în fond, majoritatea consilierilor fi-va aceeaşi… Până atunci, şi să vrem nu avem (de) ce să-l întrebăm pe primarul bietei comune despre toate investiţiile care ar fi trebuit realizate, dar care sigur nu vor putea fi realizate, tocmai din cauză că nişte politicieni îşi bat joc de „interesul naţional” , respectiv cel al cetăţenilor acestui cătun. Cine-s „perturbatorii” funcţionării Consiliului local, nici nu mai are rost să vă spunem, povestea scandalului ajuns în două dosare instrumentate de judecători, fiind deja de notorietate. E de-ajuns să vă spunem că reclamanta Ilie Maria a ajuns cu speţa la Curtea de Apel Bucureşti.

Lasa un comentariu

1 + 4 =