SLOBOZIA. Bisericuţa din lemn urmează a fi restaurată cu 24 de MILIARDE de lei vechi

Distribuie articolul:

*  Consiliul Județean Ialomița se laudă că a depus trei cereri de finanțare pentru proiecte de reabilitare a unor valoroase monumente istorice, a căror valoare totală însumează 15.189.951,77 lei (peste 3.250.000 euro).

Cei care nu aţi aflat până acum, aflaţi că Ilie Cioacă nu mai este director în cadrul CJI, deoarece s-a pensionat. Dar, ca oricare alt slujbaş bine ancorat în „meandrele concretului” fiecărei instituţii, musiul şi-a „tras” şi-un Contract de colaborare cu instituţia care l-a pensionat, cel mai probabil, cu o pensie de-a dreptul „nesimţită”. Am spus, tot aici, în acest ziar, că domnul Cioacă a devenit consilierul „PERSONAL” al preşedintelui Victor Moraru. C-aşa se obişnuieşte, de la un timp; fiecare primar, fiecare preşedinte de „judeţeană”, cel mai probabil şi fiecare prefect sau director de instituţie, poate să aibă şi 1-2-3-4 consilieri cu care, cică, să se sfătuiască în diverse probleme. Sigur că este o „găselniţă” şi, ca atare, este considerată o „făcătură” o astfel de funcţie! Nu stăm astăzi să vă explicăm, pe îndelete, de ce nu e corectă o astfel de plată, în condiţiile în care instituţiile sunt pline de birocraţi care au printre atribuţiuni (sau aşa ar trebui!) şi prezentarea în faţa şefilor, a ceea ce se Ilie Cioaca director CJInumeşte „expertiza” profesională, pe diverse „paliere” ale specificului instituţiei x,y,z.

Încă o dovadă că musiu Cioacă se cam întrece cu tupeul

I-am spus-o, la vremea lui, şi domnului Vasile Silvian Ciupercă, i-o spunem şi domnului Victor Moraru: astfel de oameni vă fac mai mult rău decât bine, în relaţia dvs. cu „ o parte a presei”, cea pe care, deşi nu aţi putut-o cumpăra cu bani (din păcate, publici, nu de la patronii „de curte” ai PSD), aţi fi putut să o atrageţi printr-un comportament care să nu ne tot „zgândărească” la simţăminte! Spunem asta, având în vedere că, iată cum domnul Cioacă, în mod vădit ofensator, înţelege să prezinte informaţii publice pe site-ul instituţiei, în mapele consilierilor judeţeni! Şi mai spunem şi asta: cu-aşa atitudine permanent ofensatoare, ce aşteptări să vă permiteţi, domnule Moraru?  Cu precizarea că şi să fi avut buna intenţie de a populariza atare realizare în domeniu atragerii de fonduri întru dezvoltarea patrimoniului cultural, când am citit un asemenea „afront”, n-am putut să fim „profi”, nici măcar de dragul deontologiei, domnule Moraru! Vă solicităm să (re)citiţi, iar dacă, aşezându-vă – imaginar, desigur! – în locul nostru, puteţi să „treceţi peste”, atunci şi noi ne vom strădui mai mult de-cum încolo! Scepticii de profesie și ”specialiștii” care n-au trecut niciodată pragul muzeelor noastre și nici n-au catadicsit să participe la evenimente culturale au luat ca pe un vis utopic inițiativa președintelui Consiliului Județean Ialomița, domnul Victor Moraru, semănând neîncredere, din rea-credință și ignoranță!

Cam libidinos mod de prezentare, nu vi se pare?

Prin perseverență, efort susținut de eliminare a blocajelor comunicaționale și de mentalitate, credință nestrămutată în viabilitatea demersului strategic de valorificare a patrimoniului cultural și de transformare a lui într-o resursă reală de dezvoltare locală, domnul Victor Moraru a rămas uneori singur pe această baricadă a încrederii că orice vis devine posibil de realizat, dar trebuie să lupți! Bazându-se pe profesionalismul echipelor de elaborare a cererilor de finanțare din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Ialomița s-a înscris în competiția dură a accesării fondurilor europene nerambursabile și a reușit! Un succes remarcabil! Să reținem această dată: 26 IUNIE 2018, ora 15,34 și să o trecem cu majuscule în istoria culturii ialomițene! Este data când primul proiect al județului Ialomița de conservare, protejare, promovare și valorificare a patrimoniului cultural care va fi finanțat din fonduri europene – Restaurare și conservare Biserica de lemn „Sf. Nicolae” Slobozia, a fost admis la finanțare, cu 72 de puncte! Valoare totală a proiectului de 2.403.607,64 lei, din care contribuția județului Ialomița de 48.072,15 lei. Obiectivul general vizează  conservarea, protejarea, promovarea şi valorificarea dezvoltării patrimoniului cultural prin impulsionarea dezvoltării locale durabile, responsabilizarea reală şi implicarea directă a autorităţilor judeţene în acest complex proces, care să redea identitatea culturală specifică monumentului istoric, să asigure Moraru si Cioacaprezervarea moştenirii  noastre culturale.

Obiectivele specifice urmărite prin Restaurarea și conservarea Bisericii de lemn „Sf. Nicolae” Slobozia privesc:  impulsionarea dezvoltării comunităţii locale prin activităţi investiţionale şi creşterea atractivităţii turistice a zonei, lucrări de amenajare a teritoriului, amenajare peisageră și iluminat arhitectural, creşterea accesului publicului la monumentul istoric,  transformarea lui într-un punct relevant de atracţie culturală şi turistică, diversificarea instrumentelor de marketing susceptibile să determine creşterea interesului publicului, a fluxului de vizitatori  şi a impactului socio-uman circumscris valorii şi importanţei monumentului istoric Biserica de lemn „Sf.Nicolae” și altele.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *