Slobozia : Copiii cu diabet au Asociaţia lor

Distribuie articolul:

În colaborare cu Filiala Crucea Roşie Ialomiţa, cu participarea acelor medici diabetologi şi nutriţionişti care îşi găsesc timp şi ca să se alăture celor ce întreprind acţiuni menite a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă sau pe cei ce vor să se informeze pentru a preveni dobândirea unor suferinţe, nou-înfiinţata „ASOCIAŢIE A COPIILOR CU DIABET DIN SLOBOZIA” a şi debutat cu o acţiune pe care ne grăbim s-o mediatizăm davgândindu-ne că, astfel, vor afla mai mulţi dintre părinţii copiilor care suferă de această afecţiune.

Ieri seară, un număr impresionant, totuşi, de părinţi/bunici şi copiii/nepoţii lor, s-au strâns într-o sală pe care le-au pus-o la dispoziţie cei care azi gestionează (re)cunoscuta Universitate Bioterra. Nu ştim şi, azi, nici nu ne interesează dacă această unitate de învăţământ superior are activitate. Azi, doar vă împărtăşesc că tocmai din cauză că am văzut sala în care s-au întâlnit cei bolnavi de diabet, şi că am conştientizat cât de nefirească (poate chiar dăunătoare!) este „prăfuirea” ambientală, îmi rezerv dreptul de a cere oficialilor în sfera politico-administrativă să facă bine să pună la dispoziţie, atunci când li se solicdavită, sala în incinta Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea”.

Şi-odată ce-am atras atenţia asupra acestui inconvenient de natură administrativă, să vă spun şi că timp ce două ore, medicul diabetolog Simona Carniciu, abordând o atitudine relaxată a răspuns tuturor întrebărilor. Şi-au fost destule, chit că mulţi dintre cei prezenţi au tot fost instruiţi şi de alţi medici. Ce-au întrebat unii, din păcate, prea puţini, în comparaţie cu numărul celor ce, totuşi, voiau să afle cât mai multe informaţii? Au întrebat ce este diabetul şi din ce cauză apare, de ce unii oameni se feresc de cei diabetici, dacă diabetul se transmite în mediul intrauterin, de la mama bolnavă la făt, dacă dispozitivele nou apărute pe piaţa de profil sunt imperios necesare sau dacă nu cumva doza zilnică, injecţia la nevoie, rezolvă la fel de bine fluctuaţiile glicemiei, şi câte şi mai câte, întru ostoirea grijilor şi mobilizarea sufletelor spre a gândi pozitiv despredav această boală care, deşi nu se vindecă, ea poate fi „ţinută sub control” astfel încât bolnavii să se simtă la fel de bine ca noi, toţi ceilalţi care trebuie să luăm aminte la experienţa diabeticilor şi sfaturile medicilor. Nu de alta, dar nimeni nu poate fi imun în faţa acestei maladii. Aşa că pe voi, cei tineri şi mai deprinşi cu IT, cu Internetul, cu calculatorul, eu am să rog să urmăriţi pe site-ul ziarulstirea.ro momentul în care o să fie postat filmul evenimentului. Şi după ce o să ascultaţi mai multe despre această boală, nu mă îndoiesc că veţi fi atât de generoşi încât o să le spuneţi şi altora…


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *