Administrație

Viceprimarul Gradea: Noi avem în intenţie să dispară plopii din Slobozia

DADP Pietricele

Zilele trecute, pe adresa ziarului Ştirea (ca, dealtminteri, şi pe facebook) au fost trimise fotografii şi opinii vizând defrişarea săvârşită în Parcul „Ialomiţa”. Împinşi de curiozitatea în a afla direct de la sursă, care a fost motivul care i-a determinat pe cei din Primăria, respectiv DADP Slobozia, după ce am filmat şi fotografiat, l-am întrebat şi pe viceprimarul Gradea Rodolf, în speranţa că el ne va lămuri, iar noi vă vom lămuri pe dvs. că acolo, în parcul de lângă „Pietricele”, ceea ce întâmplă este înspre binele tuturor cetăţenilor, mai ales al părinţilor şi copiilor, nicidecum că în spatele acţiunii se află alte interese…!  Parc DADP

Ce precizează vicele!

Auzindu-ne că-l întrebăm despre cât de găunoşi erau pomii tăiaţi, ce se va alege de lemnul rezultat în urma acţiunii de tăiere a pomilor din parc, dar şi a „toaletării” copacilor de pe străzile municipiului Slobozia, ştiind că noi am suspicionat că ar exusta o legătură reciproc-avantajoasă între aceste tăieri şi filotima atribuire de lemne pentru foc către asistaţii social aflaţi în parc pomievidenţele Primăriei, vi cele Rudi a ţinut să precizeze:   „ (…) Conform Regulamentului, cu avizul Ocolului Silvic s-au tăiat pentru că reprezentau un real periol. În sensul că specialiştii de la Ocolul Silvic constată – cu un aparat! – care-s goi…Ăştia erau „macaroane”, efectivi! Şi cei la care rădăcinile păreau întregi, erau goi pe ramuri…Deci, au fost 103 copaci prinşi în Comisie. A fost luat Avizul de la Ocoliul Silvic, de la Mediu. Marcaţi de către Ocolul Silvic. Riscau să cadă copiilor în cap. (…) Sunt mai mulţi de pe partea cu Stadionul, pentru că erau bătrâni. Încercăm să-i şi înlocuim pe stadion pomicei care-s plopi, roşcovi (…)

Acolo o să fie noul loc de joacă. Se relochează cel care-i acum fiindcă avem reclamaţii din partea cetăţenilor că actualul loc de joacă este foarte aproape de carosabil, copiii pot ieşi în străduţă, în faţa maşinilor, şi supravegherea este mai dificilă. Aşa c-am zis să-l mutăm puţin, astfel încât să se creeze o zonă tampon între stradă şi locul de joacă. Acolo o să fie un spaţiu de joacă din care părinţilor să le fie mai uşor să-şi supravecheze copiii. (…) Nu are legătură. Acţiunea cu lemnele se realizează de la Depozitele de lemne, nu de la DADP. Lemnele din parc şi din toaletare sunt duse la DADP, la Seră. Nu din acelea se dau, căci nu avem cum să …Pentru ajutorul acordat persoanelor nevoiaşe, fie cumpărăm noi, din Depozite, fie li se dau beneficiarilor bon şi se duc ei şi şi le iau de-acolo, din depozite! Pentru cei acre nu-şi pot transporta lemnele, le ducem noi. Că în banii aceia, conform Hotărârii de Consiliu Local intră şi cheltuielile cu transportul. Deci nu-i vorba puf altadespre lemnele tăiate în parc sau …N-au legătură sub nici o formă! ”

Plopii – eterna poveste…?

Sunt cel puţin 15 ani de când ziarul Ştirea atrage atenţia, în fiecare an, asupra disconfortului olfactiv, oflalmologic, pe care îl crează puful răspândit în atmosferă de acei plopi „fără număr” ce au fost plantaţi peste tot prin municipiul Slobozia. Fiecare edil care a urcat pe tronul Primăriei şi în „căruţa” cea plină de „aleşi” pentru a fi membri ai Consiliului Local a promis că printre priorităţile mandatelor lor se va număra, negreşit, şi această problemă care, în esenţă, poate fi considerată vinovată şi de creşterea alarmantă a numărul de bolnavi de astm. Din păcate, realitatea înconjurătoare ne demonstrează tuturor că, două-trei săptămâni cât timp durează, acea „floare” a plopilor chiar dă mari bătăi de cap cetăţenilor, cei mai mulţi dintre aceştia declarându-ne, în fiecare an, că nu ştiu cui să se mai adreseze ca „să facă ce-o şti, numai să nu ne mai chinuiască şi să nu mai fim nevoiţi a cumpăra medicamente care să ne ajute să depăşim disconfortul în respiraţie creat de-atâta puf (…) Mi-e greu să cred că domnii de la Primărie nu văd ce de puf este, în fiecare primăvară, în oraşul ăsta care şi-aşa e murdar şi plin de praf! (…) Nu ştiu doctorii ce au de spus cu privire la Gradea POMI 1starea sănătăţii populaţiei! Dar nu cred să spună vreunul că nu cauzează sănătăţii!” , cum ne-au declarat mai mulţi concetăţeni. Ştiind toate aceste păsuri, dacă tot l-am întrebat pe viceprimarul Gradea ce şi cum s-a întâmplat şi urmează să se mai întâmple acolo, în parcul „Ialomiţa”, sigur că am cerut un punct de vedere şi în ceea ce priveşte problema pufului de plop! Iată ce răspuns ne-a oferit vicele:  „ (…) Următoarea avizare masivă, ca să zic aşa, o încercăm pe Şoseaua Amara. Sunt acolo peste 100 de plopi, cu potenţial pericol. Începem să-i dăm jos că nu avem ce să le mai facem! Şi în zona centrală a oraşului, aşa cum a atras atenţia presa, va trebui să facem ceva. Depinde de Ocolul Silvic. Noi putem propune, dar ei avizează şi marchează dacă au cu-adevărat un motiv! Ei au nişte criterii, gen vârsta, faptul că sunt prea aplecaţi şi nu mai poate fi corijată creşterea tulpinii lor, cobursa zvonurilornstituind un pericol pentru circulaţie, faptul că sunt plopi care dăunează sănătăţii cetăţenilor. Noi avem în intenţie să dispară plopii din Slobozia…”

P.S. (Pe Surse, adică!) Între timp noi am aflat că terenul pe care acum este amplasat locul de joacă stă să fie concesionat unui om de afaceri care vrea „să ia faţa” altui om de afaceri din zonă…! Nu ştim dacă şi când i se va aproba propunerea, că încă nu ne-am interesat… 

IONICA GHINEA

 

Lasa un comentariu

1 × 3 =