Actualitate

Statuia lui Mihai Vizeazul a fost, în sfârşit, dărâmată …!

STATUIE ziar

* „Umflatul” de Mihai Viteazu’ urmează a fi înlocuit cu „sighinaşul” Mihai Viteazul…!

La 1 Decembrie 2014, pe când se sărbătorea Ziua Naţională a României, oficialităţile locale şi cele judeţene se prindeau în horaSTATUIA initial 2 mare ce-avea să împrejmuiască şi statuia (de)săvârşită de numitul Vasile Aionesei – artist plastic.

Când a fost să fie dezvelită, primarul Stoica n-a avut tot atâta îndemânare ca atunci când a fost să răsplătească acea monstruozitate cu pretenţii de operă de artă. După ce-am râs cu toţii (care în hohote, care mai pe sub muştăţi, care mai în sinea lor, în timp ce afişau un aer solemn), a urmat ceea ce avea să devină o ştire de nivel naţional; imaginea ce s-a iţit de sub cearşaf! Când oamenilor li s-a arătat imaginea de-a dreptul penibilă a marelui Voievod, nimeni n-a mai crezut că Primăria municipiului Slobozia va plăti vreun sfanţ pentru o asemenea oroare. Văzându-se „încolţit” de jurnalişti, dar şi asistând la penalizarea repulsiei creată de asemenea blasfemie într-ale artei, primarul Stoica a redirecţionat (şi) banii strânşi din sponsorizările acordate de câteva firme din acest biet oraş, către STATUIA nouaun alt artist plastic, pe numele lui, Gabriel Manole – sculptor. Au fost întocmite acte adiționale, desigur, ele fiind pecetluite în noiembrie 2015.

La momentul la care s-a dezvelit această penibilă cioplitură, noi am consemnat că peste 1,5 MILIARDE de lei a costat această penibilă cioplitură. Apoi, recunoaştem, ne-am luat cu alte evenimente şi n-am mai revenit pe-statuia 1acest subiect!

Trecut-au anii ….

Suntem în 2017, octombrie, vineri, 13. Încă de la primele ore ale unei dimineţi superbe de toamnă, cei repartizaţi să mânuiască astfel de lucră(tu)ri s-au deplasat „la faţa locului” , acolo unde-a fost amplasată urâta statuie. În sfârşit, avea să se săvârşească marea detronare a statui care i-a oripilat pe toţi cei care au privit-o, în realitate sau în mass-media. Anunţaţi de către un cetăţean cu simţul civic dezvoltat, ne-am prezentat şi noi pentru a face poze care să susţină amprentarea momentului în peginile ziarului Ştirea, dar şi pe site-ul www.ziarulstirea.ro şi, desigur, pe Facebook. Aşa încât, iată, vi le prezentăm aşa cum le-am surprins, în timp ce i-am surprin şi pe salariaţi, dar – mai ales! – pe cei ce mânuiesc astfel de statuia 4 statuia 4 aactivităţi…!

Rămâne de văzut cât ne va costa, în final, ca să avem o statuie fiindcă aşa a fost voia unora care diriguiesc activitatea cultural-patromonială, aşa precum sunt madam Elena Pacală – directorul Direcției Județene pentru Cultură Ialomița, dar – mai ales! – stimabilul Ionel Constantin – directorul Direcției Municipale pentru Cultură, Învățământ, Sport și Tineret, din cadrul Primăriei Slobozia. Sigur că ar fi de văzut şi cum de s-a ajuns în situaţia de a fi pe piedestal o statuie atât de hidoasă! Că doar nimeni nu poate spune că (i)responsabilii au avut sarcina doar de a „da o comandă” unui „meşter” , nu şi să urmărească, să vadă „de probă” lucrarea, fie ea şi una de-acest gen artistic!

 

Lasa un comentariu

twenty − four =