Ştiri

Cine are PERMIS ARMĂ şi ARME…!?

PERMIS ARMA fb
 • Că Poliţia Română dă dreptul prea multora să deţină arme este o problemă care, din păcate, nu intră în discuţiile pe care IPJ Ialomiţa (nu) le poartă cu jurnaliştii. Că permisele de port armă se eliberează revoltător de uşor, nu o dată cei care deţin legal permis şi, desigur, arme LETALE fiind vedete în ştiri despre vendete, nu pare să-i intereseze pe parlamentarii care fac legile astfel încât ele să poată fi încălcate, cel mai adesea din cauză că pedepsele sunt „decât” cu suspendare sau cu o amendă pe care „băieţii dă băieţi” o plătesc fără „să se uite la bani”… Şi-n timp ce despre astfel de aspecte nu suntem informaţi prin comunicate de presă, despre faptul că „băieţii deştepţi” trebuie „să-şi aducă la zi docomentele” sigur suntem „capacitaţi” să dăm de ştire. Ceea ce şi ipj-ialomitafacem, iată!       

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase reamintesc posesorilor de arme letale și neletale următoarele:

Vă facem cunoscut faptul că prin modificările Legii numărul 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, în conformitate cu prevederile art. 25, permisul de armă are valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau după caz, de la data ultimei prelungiri.

În vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, titularul acestuia este obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului prevăzut, la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu următoarele documentele:

 1. cerere tip (se va completa la Serviciul A.E.S.P.);
 2. actul de identitate in original si copie;
 3. certificat medical, cu menţiunea „apt port arma” (contine 4 analize);
 4. aviz psihologic eliberat de un psiholog autorizat pe securitate naţională;
 5. certificat de cazier judiciar ;
 6. certificatul de absolvire a cursului de pregătire pe linie de arme si munitii (în cazul în care deţineţi şi arme neletale);
 7. o fotografie color 3x4cm ;
 8. copie şi original permisul de armă;
 9. copie şi original permis de vânătoare;
 10. armele înscrise în permisul de armă; 11. dovada efectuării unei şedinţe de tragere anual (începând cu anul 2016), într-un poligon autorizat sau adeverinţă de la AVPS din care să reiasă faptul că ati participat la partide de vânătoare.

Neprezentarea în vederea solicitării prelungirii valabilităţii duce la anularea dreptului de deţinere, sau după caz, port şi folosire a armei deţinute, iar nedepunerea armei şi muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, constituie infracţiune conform art. 342 alin. 6 C.P. Pentru relații suplimentare va puteți adresa la numarul de telefon 0243.207605

 

2 Comentarii

 • O mizerie de articol, scrisa evident de un dobitoc frustrat.
  Lasa impresia ca toti detinatorii de arme sunt niste infractori pusi pe genocid.
  Mare mizerie…

  • O mizerie eşti tu că nu poţi pricepe nici măcar că 90% din informaţie ne-a fost transmisă de către Poliţie!

Lasa un comentariu

14 − 9 =